Het evenement

Op zondag 1 mei 2022 werd de veertiende Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans Lente Uitje voor St. STOP Hersentumoren. Na twee bijzondere jaren, die voor veel mensen bijzonder moeilijk zijn geweest, mochten we eindelijk weer een lekker groots evenement organiseren voor onze Cabrio Fans Familie. We hebben misschien met z’n allen wel eens te vaak voor lief genomen hoe bevoorrecht we zijn dat we deze mooie hobby mogen uitoefenen en dus zijn we meer dan ooit dankbaar dat we er samen met jullie weer een extra mooie en bijzondere dag van hebben kunnen maken.

Nu we weer meer deelnemers konden toelaten is er gelukkig ook weer ruimte om een event op te zetten waarbij we een deel van de opbrengsten konden schenken aan een goed doel. En dat was deze keer alweer voor de 5e keer de Stichting STOP Hersentumoren. Deze keer waren we voor de start en finish te gast bij een hele gezellige en mooie locatie in het oosten van ons mooie landje. Restaurant De Buren Van… in het mooie Bemmel!

“The Official Aftermovie”

Uiteraard hebben we ook dit jaar weer geprobeerd om een leuk filmpje te maken van de dag om nog even lekker te kunnen nagenieten. We hopen dat jullie het ook leuk vinden om terug te kijken. Deze keer inclusief fraaie drone beelden, gemaakt door Jeroen Hoogen.

Speciale dank aan Gerben Abbink van VPA-Nijverdal voor het monteren van de beelden en aan Bart Voogd voor de voice-over!

De ontvangst

Het team van De Buren Van… in Bemmel zorgde voor een perfecte ontvangst. De deelnemers werden ontvangen met koffie en wat lekkers op het terras van deze gezellige locatie met uitzicht op het fraaie Kasteel De Kinkelenburg . En de weergoden werkten deze keer gelukkig ook heel behoorlijk mee. Het was zeker niet nodig om de korte broek aan te trekken, maar het was gelukkig droog en de zon kwam regelmatig lekker tevoorschijn. De temperatuur was niet al te hoog, maar het was meer dan lekker genoeg voor een mooi dakloos ritje. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een mooie dag van te maken. Bij aankomst mochten de deelnemers zich eerst even melden bij Piet en Carola die iedereen hartelijk welkom heetten.

De start

Voor het eerst in twee jaar tijd hadden we de ruimte om weer meer equipes toe te laten aan de start en dat hebben we geweten. We willen namelijk, om het gezellig te houden, niet meer dan 100 equipes aan de start toelaten en dat zorgde ervoor dat het event al binnen enkele dagen uitverkocht was. We mochten dus 100 inschrijvingen tellen die we in Bemmel mochten ontvangen en die er allemaal enorm veel zin in hadden. Dit jaar opnieuw verdeeld over een PRO-Klasse, SPORT-Klasse en TOER-Klasse. De deelnemers aan de PRO- en SPORT-Klasse vertrokken vanaf 10:01 uur met telkens 1 minuut tussenpauze. De weersomstandigheden waren prima, dus het dak kon er gelijk af.

De PRO- en SPORT-Klasse kent een drietal etappes met een extra koffiepauze in verband met de ongeveer 30 kilometer langere route. De TOER-Klasse kende twee etappes. De deelnemers komen elkaar onderweg af en toe tegen, soms zelfs in tegengestelde richting, en dus is het zaak voor de navigator om goed op te blijven letten en niet blind achter je voorligger aan te rijden. Want die kan zomaar in een andere klasse deelnemen.

De PRO-Klasse kende vooral meer navigatie uitdagingen dan de SPORT-Klasse. Zij werden “getrakteerd” op een foto route, een graden route, een ingetekende lijn en een puntenroute. Daarnaast was de volgorde van de bol-pijl situaties regelmatig flink door elkaar gehaald en dus was het noodzakelijk om de aandacht er goed bij te houden. De SPORT-Klasse kende alleen een route volgens het bekende bol-pijl systeem. Uiteraard in beide gevallen gecombineerd met de welbekende zoekfoto’s.

De route – Etappe 1

De PRO- en SPORT-Klasse vertrokken vanuit Bemmel in noordoostelijke richting via prachtige kleine landweggetjes, dijken en dorpjes met plaatsnamen waar menig deelnemer nog nooit van had gehoord richting de eerste meldpost. De route liep onder meer via Haalderen, Gendt, langs de Rijn naar Kasteel Doornenburg, langs de Waal naar Lent en Nijmegen.

Via natuurgebied De Ooipolder ging de route naar Persingen. Vervolgens door een gebied dat bekendheid geniet door de vierdaagse van Nijmegen door het mooie Berg en Dal over de Zevenheuvelenroute naar Groesbeek. Via de Mookerheide ging de route verder en kwamen de deelnemers uiteindelijk aan in Mook waar de eerste meldpost was ingericht op de grens tussen Gelderland en Limburg. Bij Herberg Restaurant ’t Zwaantje mochten de deelnemers even tot rust komen, nadat ze zich gemeld hadden bij Jenny en Sem, met een kop koffie en wat lekkers.

Etappe 2

Vanuit Mook vertrokken de deelnemers voor deel 2 van de route die weer een totaal ander beeld gaf. De route was weer lekker gevarieerd en ging door het noorden van Limburg langs mooie plaatsen zoals Plasmolen, Middelaar, Milsbeek en Gennep waar de Maas moest worden overgestoken. Een fraai en gevarieerd gebied waardoor er onderweg genoeg te zien was.

Vanaf Gennep liep de route via prachtige natuur naar St. Agatha, Cuijk, Katwijk, Linden, langs de Kraaijenbergse Plassen naar Beers, Gassel, Escharen, Zeeland om vervolgens door te rijden naar het Brabantse Schaijk. Uiteindelijk komen de deelnemers daar aan bij Restaurant Charlie in Schaijk. Een bijzondere locatie midden in de natuur. Het was ook gezellig druk in Schaijk, mede door het aangrenzende vakantiepark waardoor parkeren nog wel even een uitdaging was. In de voor ons gereserveerde zaal van Restaurant Charlie konden de deelnemers even tot rust komen en genieten van een uitstekend verzorgde lunch nadat de controlekaarten waren ingeleverd bij Piet en Carola.

Etappe 3

Met een goed gevulde maag vertrokken alle deelnemers weer vanuit Schaijk in noordelijke richting voor de derde en laatste etappe. Opnieuw door een reeks van plaatsjes die voor menigeen volstrekt onbekend zullen zijn geweest. De route ging eerst naar Reek om vervolgens via Velp (NB) en Grave, over de Maas naar Nederasselt, Overasselt door het land van Maas en Waal, langs de Hatertse en Overasseltse Vennen, langs recreatiegebied Berendonck en Golfclub Wijchen. Via Alverna, opnieuw Nederasselt, langs de Maas naar Balgoij en Niftrik om uiteindelijk aan te komen in het historische stadje Batenburg. Opnieuw toch ook weer een heel andere omgeving en ook dat leverde weer fraaie foto’s op.

Op de weg terug richting Bemmel ging de route verder noordwaarts richting de Waal, onder andere door prachtige plaatsen als Bergharen, Ewijk en Beuningen. Ook het laatste deel van de route was erg fraai dus er bleef genoeg te zien en te beleven tot aan het eind. Vanaf Beuningen moest wel even een kleine omleiding worden gevolgd als gevolg van last minute werkzaamheden aan de sluis bij Nijmegen. Dat leverde gelukkig geen grote problemen op en via Nijmegen en Lent kwamen de  deelnemers gewoon weer droog en met open kap aan bij de finish bij Restaurant De Buren Van… in Bemmel.

De Finish

Na het inleveren van de controlekaarten bij Piet en Carola werden de deelnemers ontvangen met een lekker hapje en drankje en kon gezellig na gekletst worden over alles wat onderweg is meegemaakt. Bijvoorbeeld over de stoffige onverharde stukjes route, de creatieve route die door Batenburg gevolgd moest worden en de juiste wijze van finishen in Bemmel. De uitzetters hadden namelijk bedacht om iedereen nog even een rondje om Kasteel De Kinkelenburg te laten rijden alvorens te finishen maar menigeen besloot bij het zien van de finish de kortste route naar de eindstreep te nemen. Dat heeft flink wat PRO- en SPORT-klasse rijders nog even een paar puntjes gekost….

Terwijl iedereen rustig wachtte op de prijsuitreiking en de BBQ was er even gelegenheid voor wat bijzondere momenten. Want ook deze keer was Klaske Hofstee, voorzitster van de St. STOP Hersentumoren, weer zelf aanwezig (en heeft de route samen met haar dochters meegereden!) en dat was een mooi moment om Klaske even het woord te geven om iedereen wat meer te vertellen over het goede werk van de St. STOP Hersentumoren en dat maakte weer indruk. Aansluitend nog twee emotionele momenten! Eén van onze vaste deelnemers Pieter Wimmers van FGD Lease wilde ook graag even wat zeggen. Daarop volgde een emotioneel verhaal vanuit het hart en iedereen voelde het. Vervolgens overhandigde Pieter een cheque van maarliefst € 500,- aan Klaske die ook zichtbaar onder de indruk was. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, mochten we ook nog eens een cheque van maarliefst € 1.250,- aan Klaske overhandigen namens Marcel Kaatman van Kunstboomshop.nl. Een wel heel bijzondere actie aangezien Marcel ook al de BBQ gesponsord had. Een ondernemer en vriend met het hart op de juiste plek!

De prijsuitreiking

Terwijl iedereen lekker aan het nagenieten was, waren Lucia en Sem bijzonder druk met het tellen van de punten om zo tot een einduitslag in de PRO- en SPORT-Klasse te komen. Toen de score opgemaakt was kon worden overgegaan tot de prijsuitreiking. Traditiegetrouw was het ook deze keer weer bijzonder spannend en waren de onderlinge verschillen erg klein. Naast de gebruikelijke bekers waren deze keer weer fraaie prijzen beschikbaar gesteld door Shop for Covers en Piet Boere Autodetailer (Xeon Detailing producten).

En de winnaars in de PRO-Klasse zijn:

  1. Robert Kleine & Jeannet Kleine in de Renault Mégane – 2.602 pnt.
  2. Ries Hopmans & Yana Hopmans in de Burton Classic – 2.473 pnt.
  3. Danny Verpoorten & Niels Burgers in de BMW Z4 – 2.199 pnt.

De winnaars in de SPORT-Klasse zijn:

  1. Berry Walen & Sjack van Sambeeck in de Renault Mégane – 1.720 pnt.
  2. Ron Nuiten & rita Nuiten in de BMW Z4 – 1.705 pnt.
  3. Johan Leeuwerke & Monique Cornelisse in de Mazda MX-5 – 1.700 pnt.

Nog wel het vermelden waard is het feit dat er een behoorlijk aantal deelnemers uiteindelijk niet gekwalificeerd is als gevolg van tijdsoverschrijdingen. Volgens het reglement mag je immers niet later dan 30 minuten na je zogenaamde “IPT-tijd” aankomen bij een Meldpost. Doe je dat wel, dan ben je uitgeschakeld voor de prijzen. En dat overkwam deze keer toch wat meer mensen dan we gewend zijn.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor een overheerlijke verzorgde BBQ. Deze keer was dat een bijzondere, want iedere deelnemers was uitgenodigd om kosteloos deel te nemen aan de BBQ en daar werd gretig gebruik van gemaakt. De BBQ werd namelijk gesponsord door Nicole Slaghuis, uitbaatster van De Buren Van… samen met ondernemer en sponsor Marcel Kaatman. Eigenaar van onder andere Kunstboomshop.nl. Het team van De Buren Van… had het prima voor elkaar en dus werden de buikjes rijkelijk gevuld. Cor Slaghuis verdient langs deze weg nog wel even een bijzondere vermelding, want Cor is de man die in een razend tempo al het heerlijke vlees wist te bereiden voor bijna 200 hongerige Cabrio Fans. Hulde daarvoor!

Links

De volledige uitslag van het Lente Uitje vind je hier
Een selectie van de mooiste foto’s gemaakt door Luuk & Robin Hoogen vind je hier

Succes

Dankbaar! Dat is het terugkerende woord in dit verslag. Wat ons betreft kunnen we terugkijken op een bijzonder succesvolle dag waarop vrijwel alles, inclusief het weer, meezat. Er waren bijzondere auto’s, hele leuke en gezellige mensen, emotionele momenten, een prachtige route en mooie pauze locaties.

Wij gaan weer aan de slag met de voorbereidingen voor ons volgende evenement, de Nationale Cabrio Rit 2022, en hebben er nu alweer zin in. Alle deelnemers bedankt voor jullie komst en hopelijk zien we elkaar weer bij de start van de Nationale Cabrio Rit 2022 of later dit jaar bij het September Uitje 2022 voor Stichting SPS!

Dankwoord

Langs deze weg wil ik graag iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het succes. Naast alle bedrijven die ons in welke vorm dan ook bijstaan doel ik dan natuurlijk vooral op alle vrijwilligers die er alles aan gedaan hebben om iedereen een leuke dag te bezorgen. In willekeurige volgorde; Sander, Sem, Marcel, Robin, Luuk, Jeroen, Jenny, Piet, Carola, Gert, Lucia, Gerben en Gea. Jullie zijn stuk voor stuk kanjers!

Als laatste, maar zeker niet de minste, een speciaal dankwoord voor mijn lieve vrouw Elien die me de tijd en ruimte gunt om deze uit de hand gelopen hobby uit te oefenen!

Rest mij jullie uit te nodigen om de website, nieuwsbrief en/of social media goed in de gaten te houden voor toekomstige evenementen. We hopen jullie daar dan ook weer te mogen verwelkomen.