Cabrio Fans steunt Stichting STOP Hersentumoren

Maarliefst 5 jaar lang (2011-2015) heeft de familie Te Pas met heel veel energie de cabrio-tocht Joyce te Pas georganiseerd en wij hebben daar 3 edities van mee mogen rijden. Hierdoor zijn we steeds beter bevriend geraakt met de familie en diep geraakt door de achterliggende gedachte achter deze mooie rit. Dus toen we erachter kwamen dat de familie niet langer in staat zou zijn om de rit te organiseren, hebben we direct aangeboden om de cabrio-tocht Joyce te Pas te “adopteren”. In goed overleg met de familie hebben we daarom besloten om vanaf nu ieder jaar een rit te organiseren en deze volledig op te dragen aan de Stichting STOP Hersentumoren. Lees hieronder het persoonlijke verhaal van de familie Te Pas en begrijp waarom we dit doen.

Familie Te Pas: Waarom onderzoek zo nodig is…

joyce2“In November 2005 kreeg onze dochter Joyce toen 25 jaar haar 1e epileptische aanval. Een half jaar later, in April 2006 werd bij haar een hersentumor geconstateerd. Astrocytoom graad 2/3 een primaire hersentumor. Graad 2 is niet kwaadaardig maar graad 3 wel..

Er volgde een hele zware operatie, waarbij Joyce rechtzijdig verlamd werd en het praten was bemoeilijkt (afasie). Na een zware revalidatie kon Joyce weer redelijk lopen, het praten ging langzamerhand wat beter maar haar rechterarm werkte niet meer mee. Maar ondanks ze zo ziek was, bleef ze enorm positief en ging het altijd “goed “. Tijdens haar ziekteproces kwamen wij in aanraking met Stichting STOPhersentumoren. De stichting wie zich in zet om geld in te zamelen voor onderzoek.

Joyce deed mee met het boek 1500 hoofdzaken, waarin de MRI-scans werden getoond. Wij liepen met Joyce mee met de Ulftse avondvierdaagse. Wat genoot ze er van om te knokken voor de stichting en wat vocht ze hard tegen de ziekte. Joyce heeft na de operatie nog verschillende chemo’s en bestralingen gehad maar na een zware strijd van 4 jaar is onze Joyce op 13 Januari 2010 overleden…. Wij hebben haar beloofd ons te blijven inzetten voor de stichting, haar kunnen we niet meer helpen maar wel andere mensen groot of klein, jong en oud.

actievoorDaarom is er onderzoek nodig, 1500 mensen per jaar krijgen een hersentumor, dat zijn er 4 per dag. Een hersentumor is zelfs de 2e vorm van kanker onder kinderen tot 12 jaar en jong volwassenen. Nagenoeg iedereen sterft aan deze verschrikkelijke ziekte.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.stophersentumoren.nl.”

Dankwoord

Cabrio Fans is de familie Te Pas dankbaar voor de toestemming om dit evenement aan Joyce en de Stichting STOP Hersentumoren te mogen opdragen. Wij gaan er alles aan doen om jaarlijks een mooi bedrag op te halen voor de stichting.

Voorgaande edities in beeld

De meeste edities zijn vastgelegd op film. Dus als je vast in de stemming wil raken, kijk dan naar onderstaande video’s. De film van 2015 is gemaakt door Collin te Pas. De oudere versies zijn gemaakt door Cabrio Fans.

Editie 2015

Editie 2014

Editie 2013

Editie 2012