Cabrio Fans Events

Cabrio Fans organiseert sinds 2015 jaarlijks evenementen speciaal voor cabrio liefhebbers die hun bolide graag gebruiken zoals het bedoeld is; om mee te rijden en van te genieten! Voorheen organiseerden we jaarlijks een tweetal toerrally’s. In het voorjaar is dat het Lente Uitje en in het najaar doen we inmiddels traditioneel het September Uitje. Inmiddels is daar een derde event bijgekomen: De Nationale Cabrio Rit!

De rally’s hebben als doel om een heerlijke route te rijden samen met “lotgenoten” waarbij we je de keuze geven of je voorkeur uitgaat naar een rit met een sportief competitie element of dat je liever zorgeloos ontspannen wil toeren. In het eerste geval kies je om in te schrijven in de PRO- of SPORT-klasse. In het tweede geval kun je beter kiezen voor de TOER-klasse.

PRO-klasse

De PRO-klasse is bedoeld voor liefhebbers van een beetje uitdaging. Een klasse waar de deelnemers naast het genieten van een mooie route ook graag de strijd aangaan voor het klassement. Speciaal voor deze groep hebben we in de PRO-klasse diverse uitdagingen in de vorm van verschillende navigatie opties en zoekopdrachten. Vooral geschikt voor meer ervaren rijders. Deze variant is verdeeld in drie etappes en de route is het langst (180 – 200 kilometer).

SPORT-klasse

De SPORT-klasse is vooral bedoeld voor deelnemers die het genieten van de route nog net wat belangrijker vinden dan het wedstrijdelement of die nog wat ervaring willen opdoen. We maken gebruik van slechts één navigatie systeem (bol-pijl) en maken de zoekopdrachten niet al te lastig. Een mooie mix van sportiviteit en ontspanning waarbij evengoed prijzen te verdienen zijn. Deze variant is eveneens verdeeld in drie etappes en de route is net zo lang (180 – 200 kilometer).

TOER-klasse

De TOER-klasse is bedoeld voor iedereen die heerlijk wil genieten van de prachtige routes die we uitzetten maar die geen enkele behoefte hebben aan een extra uitdaging of een wedstrijdelement. Geen ingewikkelde navigatie opties, maar gewoon lekker rijden samen met “lotgenoten”. De lengte van deze route is wat aangepast en de pauzes zijn wat ruimer. Deze variant is verdeeld in twee etappes en de route is dus wat korter (140 – 160 kilometer).

Wat mag je verwachten

We streven ernaar om je een goed verzorgde dag te laten beleven. Dat betekent dat we je graag ontvangen met een kop koffie op de startlocatie waar je naast het routeboek van ons ook altijd een rallyschild ontvangt om op de auto te monteren. Dat zorgt voor herkenbaarheid onderweg en is ook nog eens een leuk aandenken aan de dag. Daarnaast zorgen we voor een verzorgde lunch onderweg waarbij we ons best doen om je steeds weer te verrassen met leuke locaties. Tenslotte ontvangen we je graag aan de finish met een drankje en een hapje om de dag waardig af te sluiten. Dit alles is bij de prijs inbegrepen!

Optioneel dineren

Na de prijsuitreiking (voor de PRO- en SPORT-klasse deelnemers) organiseren we aansluitend een gezellig diner om het feest helemaal compleet te maken. Omdat onze deelnemers uit alle hoeken van het land (en soms zelfs daarbuiten) komen, laten we de keuze aan jullie of je van deze optie gebruik wenst te maken. Geef dit eenvoudig aan bij de inschrijving.

Voorbereiding

Begin je er al zin in te krijgen? Dat is mooi! Voor je gaat inschrijven raden we iedereen aan om even goed kennis te nemen van de pagina Uitleg & Reglement. Hier lees je alles wat je moet weten, vooral voor deelnemers aan de PRO- en SPORT-klasse. Zo kom je goed voorbereid aan de start en weet je wat je te wachten staat. Verder gaan we er van uit dat iedereen kennis genomen heeft van onze Voorwaarden voor deelname. Neem dus ook even de moeite om deze tekst door te nemen.

Goede doelen

Bij Cabrio Fans realiseren we ons maar al te goed dat we het geluk hebben om onze hobby in goede gezondheid te mogen uitoefenen. En dat is lang niet iedereen gegeven! Om die reden hebben we ervoor gekozen om zowel het Lente Uitje als het September Uitje te koppelen aan een goed doel. Deze doelen hebben we zorgvuldig gekozen en staan ons zeer na aan het hart. Dat betekent concreet dat we van ieder evenement een deel van de opbrengsten zullen doneren aan deze goede doelen. Lees hier meer over op de pagina’s van deze stichtingen.

Archief

Wil je meer weten over eerder georganiseerde ritten? Dat kan natuurlijk! Van ieder rally hebben we een verslag, foto’s en filmpjes en natuurlijk ook nog de uitslag voor je bewaard. Klik hieronder op het jaartal om er alles over te lezen.

Archief 2022
Archief 2021
Archief 2020
Archief 2019
Archief 2018
Archief 2017
Archief 2016
Archief 2015