Cabrio Fans Events

Cabrio Fans organiseert sinds 2015 jaarlijks evenementen speciaal voor cabrio liefhebbers die hun bolide graag gebruiken zoals het bedoeld is; om mee te rijden en van te genieten! Tot nu toe organiseerden we jaarlijks een tweetal toerrally’s. In het voorjaar is dat het Lente Uitje en in het najaar doen we inmiddels traditioneel het September Uitje. Vanaf 2020 komt daar een derde bij. De Nationale Cabrio Rit in samenwerking met Classic Park Boxtel.

De rally’s hebben als doel om een heerlijke route te rijden samen met “lotgenoten” waarbij we je de keuze geven of je voorkeur uitgaat naar een rit met een sportief competitie element of dat je liever zorgeloos ontspannen wil toeren. In het eerste geval kies je om in te schrijven in de Sportklasse. In het tweede geval kun je beter kiezen voor de Toerklasse.

Sportklasse

Wanneer je kiest voor deelname in de Sportklasse, krijg je van ons een routeboek waarin de route is gemaakt volgens het bekende “Bol-Pijl” systeem. Daarnaast zit het competitie element in een tweetal zaken. Allereerst houden we je onderweg lekker bezig met zogenaamde zoekfoto’s die gevonden moeten worden. Daarnaast wordt je geacht keurig volgens een tijdschema te rijden waarbij je strafpunten kunt oplopen als je te vroeg of te laat aankomt bij een Meldpost. Uiteraard blijft er dan nog genoeg ruimte over om lekker te genieten van de zorgvuldig uitgezetten fraaie routes want dat vinden we toch het belangrijkste.

Toerklasse

Heb je helemaal geen zin in een wedstrijdelement maar wil je vooral lekker genieten van de fraaie routes en het samenzijn met andere cabrio fans? Dat snappen we heel goed en speciaal voor deze categorie is de Toerklasse in het leven geroepen. Geen gedoe met navigeren maar een helder routeboek met duidelijk instructies die iedereen kan volgen. De route is dan ook wat korter en er is meer tijd ingeruimd voor de lunch vanwege het ontspannen karakter van deze variant.

Wat mag je verwachten

We streven ernaar om je een goed verzorgde dag te laten beleven. Dat betekent dat we je graag ontvangen met een kop koffie op de startlocatie waar je naast het routeboek van ons ook altijd een rallyschild ontvangt om op de auto te monteren. Dat zorgt voor herkenbaarheid onderweg en is ook nog eens een leuk aandenken aan de dag. Daarnaast zorgen we voor een verzorgde lunch onderweg waarbij we ons best doen om je steeds weer te verrassen met leuke locaties. Tenslotte ontvangen we je graag aan de finish met een drankje en een hapje om de dag waardig af te sluiten. Dit alles is bij de prijs inbegrepen!

Optioneel dineren

Na de prijsuitreiking (voor de Sportklasse deelnemers) organiseren we aansluitend een gezellig diner om het feest helemaal compleet te maken. Omdat onze deelnemers uit alle hoeken van het land (en soms zelfs daarbuiten) komen, laten we de keuze aan jullie of je van deze optie gebruik wenst te maken. Geef dit eenvoudig aan bij de inschrijving.

Voorbereiding

Begin je er al zin in te krijgen? Dat is mooi! Voor je gaat inschrijven raden we iedereen aan om even goed kennis te nemen van de pagina Uitleg & Reglement. Hier lees je alles wat je moet weten, vooral voor deelnemers aan de Sportklasse. Zo kom je goed voorbereid aan de start en weet je wat je te wachten staat. Verder gaan we er van uit dat iedereen kennis genomen heeft van onze Voorwaarden voor deelname. Neem dus ook even de moeite om deze tekst door te nemen.

Goede doelen

Bij Cabrio Fans realiseren we ons maar al te goed dat we het geluk hebben om onze hobby in goede gezondheid te mogen uitoefenen. En dat is lang niet iedereen gegeven! Om die reden hebben we ervoor gekozen om zowel het Lente Uitje als het September Uitje te koppelen aan een goed doel. Deze doelen hebben we zorgvuldig gekozen en staan ons zeer na aan het hart. Dat betekent concreet dat we van ieder evenement een deel van de opbrengsten zullen doneren aan deze goede doelen. Lees hier meer over op de pagina’s van deze stichtingen.

Archief

Wil je meer weten over eerder georganiseerde ritten? Dat kan natuurlijk! Van ieder rally hebben we een verslag, foto’s en filmpjes en natuurlijk ook nog de uitslag voor je bewaard. Klik hieronder op het jaartal om er alles over te lezen.

Archief 2019
Archief 2018
Archief 2017
Archief 2016
Archief 2015