Volgeboekt

Sold out

Uitverkocht

Complet

Ausverkauft

Coronavirus COVID-19: Nationale Cabrio Rit: “It giet oan!”

Beste Cabrio Fans. Het Coronavirus beheerst nog altijd het nieuws en de persconferentie van 19-5 heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat het helaas niet mogelijk is om de rit te laten doorgaan op de oorspronkelijk geplande datum. Het goede nieuws is echter dat vanaf 1-7 de regels verder versoepeld gaan worden en dat betekent dat we de rit gaan verplaatsen naar zondag 30 augustus. Met andere woorden: “It giet oan!”

Wel zullen we het event enigszins moeten aanpassen om te kunnen voldoen aan de overheidsregels:

  1. Volgens de nu gestelde regels mogen we samenkomsten organiseren met een maximum aantal van 100 mensen
  2. Dat betekent concreet dat we het maximaal aantal deelnemende equipes maximeren op 45 auto’s met 2 personen. Samen met de organisatie blijven we dan netjes binnen de regels.
  3. Om een goed verdeling over de dag mogelijk te maken is ervoor gekozen om 25 startplekken te reserveren voor naar keuze de PRO- of SPORT-klasse. De overige 20 startplekken zijn beschikbaar voor de TOER-klasse.

Het kabinet heeft de regels die ingaan per 1-7 aangekondigd in de zogenaamde “roadmap” die ze hanteren om de regels te versoepelen. Daar wordt nog altijd een voorbehoud bij aangegeven. Mochten de problemen rondom het virus toch weer voor meer problemen gaan zorgen, kan het zijn dat het kabinet alsnog besluit om de regels niet te versoepelen. In dat geval zijn we alsnog genoodzaakt om het evenement te annuleren. Vooralsnog hebben we zeer goede hoop dat we op 30 augustus met elkaar mogen gaan genieten van een mooie dag!

Nationale Cabrio Rit 2020

Op zondag 30 augustus 2020 is het zover. Dan zal Cabrio Fans voor de negende keer een toertocht organiseren. Deze rally die naar keuze in de PRO- (=nieuw!), SPORT- of TOER-klasse kan worden gereden, zal ook deze keer weer worden verreden over de leukste en mooiste wegen van de provincie Brabant. Deelname is mogelijk met elk type cabriolet, targa, spider of roadster en er zijn geen eisen voor wat betreft de leeftijd van de auto. Wel wordt verwacht dat de auto in technisch goede staat zal verkeren.

Classic Park Boxtel

**LET OP** In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal de Nationale Cabrio Rit NIET starten en finishen bij Classic Park in Boxtel. Als gevolg van een strikt zakelijke afweging heeft Classic Park besloten om alle evenementen te annuleren. Als gevolg hiervan hebben we moeten uitwijken naar een nieuwe start- en finishlocatie en dat is gelukt. De Nationale Cabrio Rit gaat dus gewoon door! We zullen hartelijk ontvangen gaan worden bij Restaurant De Oude Ketting aan de Bosscheweg 74 in Boxtel. Bij deze gezellige locatie is ook nog eens volop parkeergelegenheid voorhanden.

Diverse varianten voor deelname

Net als voorgaande jaren geven we jou de keuze waar je voorkeur naar uit gaat.Belangrijk verschil is dat we vanaf nu liefst drie verschillende opties aanbieden. Naast de al bekende TOER-klasse en SPORT-klasse kennen we nu een derde variant in de vorm van de PRO-klasse. Op veler verzoek toegevoegd omdat een deel van de oud-deelnemers wel zin heeft in nog wat meer uitdaging tijdens de rit. Hieronder een toelichting op de keuzemogelijkheden:

  1. PRO-klasse – de PRO-klasse is bedoeld voor liefhebbers van een beetje uitdaging. Een klasse waar de deelnemers naast het genieten van een mooie route ook graag de strijd aangaan voor het klassement. Speciaal voor deze groep hebben we in de PRO-klasse diverse uitdagingen in de vorm van verschillende navigatie opties en zoekopdrachten. Vooral geschikt voor meer ervaren rijders. Deze variant is verdeeld in drie etappes en de route is het langst (180 – 200 kilometer).
  2. SPORT-klasse – de SPORT-klasse is vooral bedoeld voor deelnemers die het genieten van de route nog net wat belangrijker vinden dan het wedstrijdelement of die nog wat ervaring willen opdoen. We maken gebruik van slechts één navigatie systeem (bol-pijl) en maken de zoekopdrachten niet al te lastig. Een mooie mix van sportiviteit en ontspanning waarbij evengoed prijzen te verdienen zijn. Deze variant is eveneens verdeeld in drie etappes en de route is net zo lang (180 – 200 kilometer).
  3. TOER-klasse – deze klasse is bedoeld voor iedereen die heerlijk wil genieten van de prachtige routes die we uitzetten maar die geen enkele behoefte hebben aan een extra uitdaging of een wedstrijdelement. Geen ingewikkelde navigatie opties, maar gewoon lekker rijden samen met “lotgenoten”. De lengte van deze route is wat aangepast en de pauzes zijn wat ruimer. Deze variant is verdeeld in twee etappes en de route is dus wat korter (140 – 160 kilometer).

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt en de klasse kiest die het best bij je wensen past, raden we je van harte aan om de gedetailleerde uitleg tot je te nemen op de pagina Uitleg en Reglement!

De route

De start van dit evenement is bij Restaurant De Oude Ketting aan de Bosscheweg 74 in Boxtel waar meer dan voldoende parkeerruimte voorhanden is. De geheel nieuwe route zal over verrassende wegen leiden door het mooie hoofdzakelijk Brabantse landschap waarbij er een behoorlijk verschil zal zijn tussen de route van de PRO- en SPORT-klasse deelnemers en die van de TOER-klasse deelnemers. Het verschil zit hem onder meer in de lengte van de route. Die zal voor de TOER-klasse ongeveer 140 kilometer zijn en voor de PRO- en SPORT-klasse ongeveer 190 kilometer. De finish zal eveneens bij De Oude Ketting in Boxtel zijn waar je aansluitend (optioneel) kunt genieten van een heerlijk diner!

Inschrijven

LET OP: De inschrijving is gesloten!! Alle beschikbare startplekken zijn vergeven.

De kosten van deelname aan de Nationale Cabrio Rit 2020 zijn afhankelijk van je keuze voor de PRO-, SPORT- of TOER-klasse en of je wenst deel te nemen aan het gezellige diner na afloop.
PRO-klasse: De kosten bedragen € 95,00 incl. BTW per equipe.
SPORT-klasse: De kosten bedragen € 95,00 incl. BTW per equipe.
TOER-klasse: De kosten bedragen € 89,00 incl. BTW per equipe.
Dineren: Deelname aan het diner kost aanvullend € 27,50 incl. BTW per persoon
Het programma van de dag ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

9:00 uur – Ontvangst met een kop koffie bij De Oude Ketting in Boxtel.
10:00 uur – Start van de PRO- en SPORT-klasse. Deelnemers vertrekken met  1 minuut tussenpauze op volgorde van startnummer.
11:00 uur – Start van de TOER-klasse. Deelnemers vertrekken op eigen gelegenheid. Er gelden geen startnummers.
11:30 uur – Gelegenheid voor een koffiepauze voor de PRO- en SPORT-klasse (eigen rekening) onderweg vanwege de langere route. De locatie is nog een verrassing.
13:00 uur – Ruime pauze met een lekkere verzorgde lunch (inbegrepen) voor zowel de PRO-, SPORT- als TOER-klasse.
16:30 uur – De eerste equipes worden weer terug verwacht bij De Oude Ketting in Boxtel waar je met een hapje en een drankje zult worden onthaald. Zodra de laatste equipe is gefinisht zal het klassement worden opgemaakt en volgt de prijsuitreiking waarmee de dag zal worden afgesloten.
18:00 uur – Aansluitende mogelijkheid voor een heerlijk diner bij De Oude Ketting in Boxtel (optioneel).

De rally zal doorgang vinden onder het voorbehoud dat er tenminste 25 equipes zullen worden ingeschreven. De inschrijving zal worden gesloten op zondag 16 augustus 2020 of als het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Navigatie opties Nationale Cabrio Rit

Voor zowel de PRO-klasse als voor de SPORT-klasse geldt dat we waarde hechten aan het sportieve element van deze klasse en dat betekent dat de enige optie het aangeleverde routeboek is. Voor de SPORT-klasse is dat een route op basis van het bekende “Bol-Pijl” systeem, voor de PRO-klasse worden diverse routevarianten ingezet. Geen zin in “moeilijk gedoe”? Kies dan voor de TOER-klasse. Je krijgt van ons een helder en eenvoudig routeboek maar het is eveneens mogelijk om de route digitaal te ontvangen (bijvoorbeeld .gpx formaat). Wanneer dit je voorkeur heeft, geef dit dan even aan in het opmerkingen veld van het inschrijfformulier, inclusief het gewenste bestandsformaat. Je ontvangt de route dan kort voor aanvang van het evenement in je mailbox.

Aansluitend diner

Maak de dag helemaal compleet door na afloop van de rit gezellig met ons te gaan dineren!. We finishen dus weer bij Restaurant De Oude Ketting in Boxtel waar we na afloop in het restaurant heerlijk een hapje kunnen gaan eten. We hebben er wel voor gekozen om jullie zelf te laten kiezen of je van deze optie gebruik wenst te maken. Geef op het inschrijfformulier aan waar je voorkeur naar uit gaat. De verzorgde lunch onderweg is, zoals jullie dat van ons gewend zijn, wel bij de basisprijs inbegrepen.

Tijd tot de inschrijving zal gaan sluiten. Doe je met ons mee?
Cabrio Fans Nationale Cabrio Rit 30-8-2020
0
0
0
Weeks
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Overnachten

Kom je van ver? In de buurt van Boxtel zijn diverse mogelijkheden om te overnachten. Als tip geven wij het fraaie Hotel De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel. Ongeveer 10 minuten rijden naar De Oude Ketting in Boxtel.

Doordeweeks*
€ 110,00 per dag voor een eenpersoonskamer inclusief ontbijt
€ 125,00 per dag voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt

Weekend*
€ 95,00 per dag voor een eenpersoonskamer inclusief ontbijt
€ 110,00 per dag voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt

* Exclusief toeristenbelasting á € 1,59 per persoon per nacht.