Volgeboekt en nieuwe datum!!

Alle 50 startplekken zijn inmiddels vergeven! Inschrijven is nog wel mogelijk maar betekent dat je op de wachtlijst wordt geplaatst. In geval van afzeggingen kan dan een vrijgekomen startplek worden ingenomen. Helaas laten de omstandigheden het vooralsnog niet toe om meer dan 50 auto’s toe te laten, hoe graag we het ook zouden willen. Inmiddels hebben we het besluit moeten nemen om het Lente Uitje te verplaatsen naar zondag 22 augustus!

Lente Uitje 2021

Op zondag 22 augustus 2021 is het (eindelijk) zover. Dan zal Cabrio Fans alweer voor de elfde keer een toertocht organiseren. Deze rally die naar keuze in de PRO- (=nieuw!), SPORT- of TOER-klasse kan worden gereden, zal deze keer voornamelijk worden verreden over de leukste en mooiste wegen van de provincie Gelderland en Overijssel. Deelname is mogelijk met elk type cabriolet, targa, spider of roadster en er zijn geen eisen voor wat betreft de leeftijd van de auto. Wel wordt verwacht dat de auto in technisch goede staat zal verkeren.

Covid-19

Helaas is het niet mogelijk gebleken om het Lente Uitje te laten plaatsvinden op de oorspronkelijke datum van 2 mei. Het evenement is nu verplaatst naar zondag 22 augustus 2021! Uiteraard blijven alle inschrijvingen gewoon geldig. Het wordt deze keer dus een soort van “Nét niet” Lente Uitje door deze datum maar we kiezen er toch maar gewoon voor om de naam is stand te houden. We zullen dus met z’n allen nog heel even geduld moeten hebben. Maar zondag 22 augustus gaan we er alsnog een mooie dag van maken!

Diverse varianten voor deelname

Net als voorgaande jaren geven we jou de keuze waar je voorkeur naar uit gaat. Belangrijk verschil is dat we sinds vorig jaar nu liefst drie verschillende opties aanbieden. Naast de al bekende TOER-klasse en SPORT-klasse kennen we nu een derde variant in de vorm van de PRO-klasse. Op veler verzoek toegevoegd omdat een deel van de oud-deelnemers wel zin heeft in nog wat meer uitdaging tijdens de rit. Hieronder een toelichting op de keuzemogelijkheden:

  1. PRO-klasse – de PRO-klasse is bedoeld voor liefhebbers van een beetje uitdaging. Een klasse waar de deelnemers naast het genieten van een mooie route ook graag de strijd aangaan voor het klassement. Speciaal voor deze groep hebben we in de PRO-klasse diverse uitdagingen in de vorm van verschillende navigatie opties en zoekopdrachten. Vooral geschikt voor meer ervaren rijders. Deze variant is verdeeld in drie etappes en de route is het langst (180 – 200 kilometer).
  2. SPORT-klasse – de SPORT-klasse is vooral bedoeld voor deelnemers die het genieten van de route nog net wat belangrijker vinden dan het wedstrijdelement of die nog wat ervaring willen opdoen. We maken gebruik van slechts één navigatie systeem (bol-pijl) en maken de zoekopdrachten niet al te lastig. Een mooie mix van sportiviteit en ontspanning waarbij evengoed prijzen te verdienen zijn. Deze variant is eveneens verdeeld in drie etappes en de route is net zo lang (180 – 200 kilometer).
  3. TOER-klasse – deze klasse is bedoeld voor iedereen die heerlijk wil genieten van de prachtige routes die we uitzetten maar die geen enkele behoefte hebben aan een extra uitdaging of een wedstrijdelement. Geen ingewikkelde navigatie opties, maar gewoon lekker rijden samen met “lotgenoten”. De lengte van deze route is wat aangepast en de pauzes zijn wat ruimer. Deze variant is verdeeld in twee etappes en de route is dus wat korter (140 – 160 kilometer).

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt en de klasse kiest die het best bij je wensen past, raden we je van harte aan om de gedetailleerde uitleg tot je te nemen op de pagina Uitleg en Reglement!

De route

Voor het Lente Uitje hebben we deze keer gekozen voor een start- en finishlocatie die we inmiddels hebben leren kennen van één van de voorgaande edities. We zijn deze keer namelijk te gast bij het gezellige restaurant De Vroolijke Frans in het mooie buitengebied van Brummen in Gelderland. Je vindt De Vroolijke Frans aan de Knoevenoordstraat 51 in Brummen.

De geheel nieuwe route zal over verrassende wegen leiden door het mooie Gelderse en Overijsselse landschap waarbij er een behoorlijk verschil zal zijn tussen de route van de PRO- en SPORT-klasse deelnemers en die van de TOER-klasse deelnemers. Het verschil zit hem onder meer in de lengte van de route. Die zal voor de TOER-klasse ongeveer 150 kilometer zijn en voor de PRO- en SPORT-klasse ongeveer 195 kilometer. De finish zal eveneens bij Restaurant De Vroolijke Frans zijn waar je aansluitend kunt genieten van een (optioneel) heerlijk diner in de vorm van een geheel verzorgde BBQ!

Inschrijven

LET OP: De inschrijving is inmiddels volgeboekt!!

De inschrijving is geopend! KLIK HIER om direct naar het inschrijfformulier te gaan. De kosten van deelname aan het Lente Uitje 2021 zijn afhankelijk van je keuze voor de PRO-, SPORT- of TOER-klasse en of je wenst deel te nemen aan het gezellige diner na afloop.
PRO-klasse: De kosten bedragen € 99,00 incl. BTW per equipe.
SPORT-klasse: De kosten bedragen € 99,00 incl. BTW per equipe.
TOER-klasse: De kosten bedragen € 89,00 incl. BTW per equipe.
Dineren: Deelname aan het diner kost aanvullend € 27,50 incl. BTW per persoon
LET OP: om het aantal deelnemers te spreiden over de dag is ervoor gekozen om het aantal inschrijvingen te beperken tot maximaal 50 auto’s. Hiervan zijn 25 startplekken beschikbaar voor de PRO- en SPORT-klasse en daarnaast ook 25 voor de TOER-klasse. Het programma van de dag ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

9:00 uur – Ontvangst met een kop koffie bij De Vroolijke Frans in Brummen.
10:00 uur – Start van de PRO- en SPORT-klasse. Deelnemers vertrekken met  1 minuut tussenpauze op volgorde van startnummer.
11:00 uur – Start van de TOER-klasse. Deelnemers vertrekken op eigen gelegenheid. Er gelden geen startnummers.
11:30 uur – Gelegenheid voor een koffiepauze voor de PRO- en SPORT-klasse (eigen rekening) onderweg vanwege de langere route. De locatie is nog een verrassing.
13:00 uur – Ruime pauze met een lekkere verzorgde lunch (inbegrepen) voor zowel de PRO-, SPORT- als TOER-klasse.
16:30 uur – De eerste equipes worden weer terug verwacht bij De Vroolijke Frans in Brummen waar je met een hapje en een drankje zult worden onthaald. Zodra de laatste equipe is gefinisht zal het klassement worden opgemaakt en volgt de prijsuitreiking waarmee de dag zal worden afgesloten.
18:00 uur – Aansluitende mogelijkheid voor een heerlijk diner bij De Vroolijke Frans (optioneel).

De rally zal doorgang vinden onder het voorbehoud dat er tenminste 25 equipes zullen worden ingeschreven. De inschrijving zal worden gesloten op zondag 18 april 2021.

Navigatie opties Lente Uitje

Voor zowel de PRO-klasse als voor de SPORT-klasse geldt dat we waarde hechten aan het sportieve element van deze klasse en dat betekent dat de enige optie het aangeleverde routeboek is. Voor de SPORT-klasse is dat een route op basis van het bekende “Bol-Pijl” systeem, voor de PRO-klasse worden diverse routevarianten ingezet. Geen zin in “moeilijk gedoe”? Kies dan voor de TOER-klasse. Je krijgt van ons een helder en eenvoudig routeboek maar het is eveneens mogelijk om de route digitaal te ontvangen (bijvoorbeeld .gpx formaat). Wanneer dit je voorkeur heeft, geef dit dan even aan in het opmerkingen veld van het inschrijfformulier, inclusief het gewenste bestandsformaat. Je ontvangt de route dan kort voor aanvang van het evenement in je mailbox.

Aansluitend diner

Maak de dag helemaal compleet door na afloop van de rit gezellig met ons te gaan dineren!. We finishen dit jaar bij Restaurant De Vroolijke Frans waar we na afloop in het restaurant heerlijk een hapje kunnen gaan eten in de vorm van een volledig verzorgde BBQ. We hebben er wel voor gekozen om jullie zelf te laten kiezen of je van deze optie gebruik wenst te maken. Geef op het inschrijfformulier aan waar je voorkeur naar uit gaat. De verzorgde lunch onderweg is, zoals jullie dat van ons gewend zijn, wel bij de basisprijs inbegrepen.