Lente Uitje 2024

Op zondag 12 mei 2024 is het weer zover. Dan zal Cabrio Fans alweer voor de twintigste keer een toertocht organiseren. Deze rally die naar keuze in de PRO-, SPORT- of TOER-klasse kan worden gereden, zal deze keer voornamelijk worden verreden over de leukste en mooiste wegen van de provincie Overijssel en dan met name het oosten van Twente. Deelname is mogelijk met elk type cabriolet, targa, spider of roadster en er zijn geen eisen voor wat betreft de leeftijd van de auto. Wel wordt verwacht dat de auto in technisch goede staat zal verkeren.

LET OP: De inschrijving is inmiddels gesloten!

Diverse varianten voor deelname

Net als voorgaande jaren geven we jou de keuze waar je voorkeur naar uit gaat. We bieden je liefst drie verschillende opties aan, dus er is voor elk wat wils. Je kunt kiezen tussen de TOER-klasse, SPORT-klasse en de PRO-klasse. Hieronder een toelichting op de keuzemogelijkheden:

  1. PRO-klasse – de PRO-klasse is bedoeld voor liefhebbers van een beetje uitdaging. Een klasse waar de deelnemers naast het genieten van een mooie route ook graag de strijd aangaan voor het klassement. Speciaal voor deze groep hebben we in de PRO-klasse diverse uitdagingen in de vorm van verschillende navigatie opties en zoekopdrachten. Vooral geschikt voor meer ervaren rijders. Deze variant is verdeeld in drie etappes en de route is het langst (180 – 200 kilometer).
  2. SPORT-klasse – de SPORT-klasse is vooral bedoeld voor deelnemers die het genieten van de route nog net wat belangrijker vinden dan het wedstrijdelement of die nog wat ervaring willen opdoen. We maken gebruik van slechts één navigatie systeem (bol-pijl) en maken de zoekopdrachten niet al te lastig. Een mooie mix van sportiviteit en ontspanning waarbij evengoed prijzen te verdienen zijn. Deze variant is eveneens verdeeld in drie etappes en de route is net zo lang (180 – 200 kilometer).
  3. TOER-klasse – deze klasse is bedoeld voor iedereen die heerlijk wil genieten van de prachtige routes die we uitzetten maar die geen enkele behoefte hebben aan een extra uitdaging of een wedstrijdelement. Geen ingewikkelde navigatie opties, maar gewoon lekker rijden samen met “lotgenoten”. De lengte van deze route is wat aangepast en de pauzes zijn wat ruimer. Deze variant is verdeeld in twee etappes en de route is dus wat korter (140 – 160 kilometer).

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt en de klasse kiest die het best bij je wensen past, raden we je van harte aan om de gedetailleerde uitleg tot je te nemen op de pagina Uitleg en Reglement!

De route

Voor de start en finish van het Lente Uitje hebben we deze keer gekozen voor een prachtige locatie in het oosten van ons land in De Lutte in Twente. De Lutte ligt vlakbij de Duitse grens op slechts enkele minuten van de Rijksweg A1 en is daardoor eenvoudig aan te rijden. We zijn deze keer te gast bij Restaurant Florilympha. Prachtig gelegen in natuurgebied Het Lutterzand en er is volop parkeerruimte voorhanden. Je vindt Restaurant Florilympha aan de Lutterzandweg 16-1 in De Lutte.

De geheel nieuwe route zal over verrassende wegen leiden door het mooie Twentse landschap waarbij we ook nog even kort de Duitse grens zullen oversteken en waarbij er een behoorlijk verschil zal zijn tussen de route van de PRO- en SPORT-klasse deelnemers en die van de TOER-klasse deelnemers. Het verschil zit hem onder meer in de lengte van de route. Die zal voor de TOER-klasse ongeveer 160 kilometer zijn en voor de PRO- en SPORT-klasse ongeveer 190 kilometer. De finish zal eveneens bij Restaurant Florilympha in De Lutte zijn waar je aansluitend kunt genieten van een (optioneel) heerlijk diner in de vorm van een geheel verzorgd Buffet!

Inschrijven

LET OP!!!: De inschrijving is inmiddels gesloten.

De kosten van deelname aan het Lente Uitje 2024 zijn afhankelijk van je keuze voor de PRO-, SPORT- of TOER-klasse en of je aansluitend wenst te blijven eten.
PRO-klasse: De kosten bedragen € 119,00 incl. BTW per equipe van 2 personen.
SPORT-klasse: De kosten bedragen € 119,00 incl. BTW per equipe van 2 personen.
TOER-klasse: De kosten bedragen € 109,00 incl. BTW per equipe van 2 personen.
Dineren: Deelname aan het diner kost aanvullend € 29,50 incl. BTW per 1 persoon.

INSCHRIJVEN

Direct naar het inschrijfformulier

Klik hier >

DEELNEMERSLIJST

Direct naar de deelnemerslijst

Klik hier >

REGLEMENT

Direct naar uitleg & reglement

Klik hier >

VOORWAARDEN

Direct naar de Alg. Voorwaarden

Klik hier >

Het programma van de dag ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

9:00 uur – Ontvangst met een kop koffie bij Restaurant Florilympha in De Lutte.
10:00 uur – Start van de PRO- en SPORT-klasse. Deelnemers vertrekken met  1 minuut tussenpauze op volgorde van startnummer.
11:00 uur – Start van de TOER-klasse. Deelnemers vertrekken op eigen gelegenheid. Er gelden geen startnummers.
11:30 uur – Gelegenheid voor een koffiepauze (inbegrepen) voor de PRO- en SPORT-klasse onderweg vanwege de langere route. De locatie is nog een verrassing.
13:00 uur – Ruime pauze met een lekkere verzorgde lunch (inbegrepen) voor zowel de PRO-, SPORT- als TOER-klasse.
16:30 uur – De eerste equipes worden weer terug verwacht bij Restaurant Florilympha in De Lutte waar je met een hapje en een drankje zult worden onthaald. Zodra de laatste equipe is gefinisht zal het klassement worden opgemaakt en volgt de prijsuitreiking waarmee de dag zal worden afgesloten.
18:00 uur – Aansluitende mogelijkheid voor een heerlijk buffet bij Restaurant Florilympha (optioneel).

Bij inschrijving gaan we ervan uit dat je de moeite hebt genomen om de pagina met onze voorwaarden even goed door te nemen.

Navigatie opties Lente Uitje

Voor zowel de PRO-klasse als voor de SPORT-klasse geldt dat we waarde hechten aan het sportieve element van deze klasse en dat betekent dat de enige optie het aangeleverde routeboek is. Voor de SPORT-klasse is dat een route op basis van het bekende “Bol-Pijl” systeem, voor de PRO-klasse worden diverse routevarianten ingezet. Geen zin in “moeilijk gedoe”? Kies dan voor de TOER-klasse. Je krijgt van ons een helder en eenvoudig routeboek maar het is eveneens mogelijk om de route digitaal te ontvangen (bijvoorbeeld .gpx formaat). Wanneer dit je voorkeur heeft, geef dit dan even aan in het opmerkingen veld van het inschrijfformulier, inclusief het gewenste bestandsformaat. Je ontvangt de route dan kort voor aanvang (1 á 2 dagen) van het evenement in je mailbox.

Aansluitend diner

Maak de dag helemaal compleet door na afloop van de rit gezellig met ons te gaan dineren! We finishen dit jaar bij Restaurant Florilympha in De Lutte waar we na afloop in het restaurant heerlijk een hapje kunnen gaan eten in de vorm van een volledig verzorgd buffet. We hebben er wel voor gekozen om jullie zelf te laten kiezen of je van deze optie gebruik wenst te maken. Geef op het inschrijfformulier aan waar je voorkeur naar uit gaat. De verzorgde lunch onderweg is, zoals jullie dat van ons gewend zijn, sowieso bij de basisprijs inbegrepen.