September Uitje 2019 voor St. STOP Hersentumoren

Op zondag 29 september is het zover. Dan zal Cabrio Fans voor de achtste keer een toertocht organiseren. Deze rally die naar keuze in de Sport- of Toerklasse kan worden gereden, zal deze keer voornamelijk worden verreden over de leukste en mooiste wegen van Gelderland en Overijssel. Deelname is mogelijk met elk type cabriolet, targa, spider of roadster en er zijn geen eisen voor wat betreft de leeftijd van de auto. Wel wordt verwacht dat de auto in technisch goede staat zal verkeren.

St. STOP Hersentumoren

Ook dit jaar hebben we voor het September Uitje gekozen om een deel van de opbrengst te laten toekomen aan een goed doel. Hiervoor hebben we de keuze opnieuw laten vallen op de Stichting STOP Hersentumoren. De stichting staat ons na aan het hart en we hopen dan ook weer een mooi bedrag te kunnen ophalen voor dit belangrijke doel. Meer weten over het achterliggende verhaal? Kijk dan op deze pagina met meer uitleg over de Stichting STOP Hersentumoren.

Sport- of Toerklasse

Net als voorgaande jaren geven we jou de keuze waar je voorkeur naar uit gaat. Gaat je voorkeur uit naar ontspannen toeren zonder fratsen? Dan adviseren wij je om te kiezen voor de Toerklasse. We zullen je dan niet lastig vallen met lastige navigatievormen en andersoortige opdrachten. Gewoon lekker een mooie route rijden samen met “lotgenoten”. Dit is de meest ontspannen vorm van toeren.

Lijkt het je toch wel leuk om daar wat meer uitdaging aan toe te voegen? Of heb je al eerder deelgenomen aan een ander Cabrio Fans evenement? Dan nodigen wij je graag uit om in te schrijven in de Sportklasse. Dit betekent niet dat we een rally organiseren waarbij je geen tijd meer over hebt om van de omgeving te genieten, maar we zullen er wel een licht sportief karakter aan toevoegen. Dat betekent concreet dat je rekening moet houden met een iets langere route die zal worden uitgewerkt in een routeboek op basis van het bij velen bekende “Bol-Pijl” systeem.

Daarnaast zullen we in de Sportklasse wat opdrachten verwerken in de route om er nog wat competitie elementen aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan zoekfoto’s en controlevragen. Je bepaald zelf hoe fanatiek je wil deelnemen. Ga je voor de prijzen? Of kies je ervoor om lekker te genieten van de fraaie, langere routes. Uiteraard ontvang je van ons voorafgaand aan de rit alle informatie die nodig is om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Volg de link maar vast voor de uitleg en het reglement.

De route

We zijn sinds kort een samenwerking aangegaan met Droomparken. Deze samenwerking houdt in dat we gebruik mogen maken van de fraaie vakantieparken van Droomparken om onze evenementen te laten starten en/of finishen. Dat betekent concreet dat deze rally van start zal gaan bij Droompark Bad Hoophuizen aan de Varelseweg 211 in Hulshorst aan het Veluwemeer waar volop ruimte voorhanden is.

De geheel nieuwe route zal over verrassende wegen leiden door het mooie Gelderse en Overijsselse landschap waarbij dit keer een groter verschil zal bestaan tussen de Sport- en Toerklasse deelnemers. Het verschil zit hem onder meer in de lengte van de route. Die zal voor de Toerklasse ongeveer 150 kilometer zijn en voor de Sportklasse ongeveer 190 kilometer. De finish zal eveneens bij Droompark Bad Hoophuizen zijn waar je aansluitend kunt genieten van een (optioneel) heerlijk diner!

Inschrijven

De inschrijving is inmiddels gesloten! De kosten van deelname aan het September Uitje 2019 zijn afhankelijk van je keuze voor de Sport- of Toerklasse en of je wenst deel te nemen aan het gezellige diner na afloop.
Sportklasse: De kosten bedragen € 95,00 incl. BTW per equipe.
Toerklasse: De kosten bedragen € 80,00 incl. BTW per equipe.
Dineren: Deelname aan het diner kost aanvullend € 27,50 incl. BTW per persoon
In alle gevallen geldt dat een hoger bedrag natuurlijk uiterst welkom is en direct en volledig ten gunste van de Stichting STOP Hersentumoren zal zijn. Voel je dus vrij om wat meer over te maken. Het programma van de dag ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

9:00 uur – Ontvangst met een kop koffie bij Droompark Bad Hoophuizen in Hulshorst.
10:00 uur – Start van de Sportklasse. Deelnemers vertrekken met  1 minuut tussenpauze op volgorde van startnummer.
11:00 uur – Start van de Toerklasse. Deelnemers vertrekken op eigen gelegenheid. Er gelden geen startnummers.
11:30 uur – Gelegenheid voor een koffiepauze voor de Sportklasse (eigen rekening) onderweg vanwege de langere route. De locatie is nog een verrassing.
13:00 uur – Ruime pauze met een lekkere verzorgde lunch (inbegrepen) voor zowel de Sport- als Toerklasse.
16:30 uur – De eerste equipes worden weer terug verwacht bij Droompark Bad Hoophuizen in Hulshorst waar je met een hapje en een drankje zult worden onthaald. Zodra de laatste equipe is gefinisht zal het klassement worden opgemaakt en volgt de prijsuitreiking waarmee de dag zal worden afgesloten.
18:00 uur – Aansluitende mogelijkheid voor een heerlijk diner bij Droompark Bad Hoophuizen (optioneel).

De rally zal doorgang vinden onder het voorbehoud dat er tenminste 25 equipes zullen worden ingeschreven. De inschrijving zal worden gesloten op zondag 15 september 2019.

Navigatie opties September Uitje

Heb je absoluut geen zin in navigeren op basis van “Bol-Pijl” (Sportklasse), maar wil je toch graag meedoen en de langere route rijden? Neem dan even contact met ons op. Indien gewenst kan de route dan aangeleverd worden in een bestandsformaat dat kan worden ingelezen in de meest moderne navigatiesystemen (bijvoorbeeld .GPX). Je doet in dat geval uiteraard niet mee voor het klassement, maar kunt wel volop genieten van de fraaie route. Deze optie is uiteraard ook beschikbaar voor deelnemers in de Toerklasse.

Aansluitend diner

Uit reacties op voorgaande evenementen hebben we geleerd dat de wens bestaat om na afloop van de rit lekker een hapje te kunnen gaan eten met elkaar. Daar hebben we deze keer ook weer rekening mee gehouden. We finishen dit jaar bij Droompark Bad Hoophuizen waar we na afloop heerlijk kunnen gaan eten. We hebben er wel voor gekozen om jullie zelf te laten kiezen of je van deze optie gebruik wenst te maken. Geef op het inschrijfformulier aan waar je voorkeur naar uit gaat. De verzorgde lunch onderweg is, zoals jullie dat van ons gewend zijn, wel bij de basisprijs inbegrepen.