September Uitje 2021 voor Stichting SPS

Op zondag 26 september 2021 is het zover. Dan zal Cabrio Fans voor de dertiende keer een toertocht organiseren. Deze rally die naar keuze in de PRO-, SPORT- of TOER-klasse kan worden gereden, zal deze keer voornamelijk worden verreden over de leukste en mooiste wegen van Noord-Oost Nederland. Deelname is mogelijk met elk type cabriolet, targa, spider of roadster en er zijn geen eisen voor wat betreft de leeftijd van de auto. Wel wordt verwacht dat de auto in technisch goede staat zal verkeren.

Covid-19

We hebben er alle vertrouwen in dat we eind september in een situatie zullen zitten waarin het weer mogelijk is om een mooi evenement te organiseren zonder al teveel beperkende maatregelen. We gaan er deze keer dan ook niet van uit dat we het aantal inschrijvingen nog zullen moeten beperken.  Aan de andere kant bestaat er natuurlijk ook nog altijd een klein risico dat we toch nog verrast gaan worden door negatief nieuws. Weet dan dat inschrijven voor het September Uitje 2021 geen financiële risico’s met zich meebrengt. Uiterlijk 2 weken van tevoren nemen we een besluit of de rit definitief door kan gaan. Zo niet, zal het inschrijfgeld voor 100% worden geretourneerd!

Helaas zorgt de actuele situatie er ook voor de kosten van de organisatie steeds verder oplopen. Om voor de hand liggende redenen zien we dat we doorgaans wat ruimer moeten budgetteren voor onder andere de horeca. Als gevolg hiervan hebben we een kleine prijsverhoging moeten doorvoeren. We vertrouwen op jullie begrip.

Diverse varianten voor deelname

Net als voorgaande jaren geven we jou de keuze waar je voorkeur naar uit gaat. Belangrijk verschil is dat we tegenwoordig liefst drie verschillende opties aanbieden. Naast de al bekende TOER-klasse en SPORT-klasse kennen we nu een derde variant in de vorm van de PRO-klasse. Op veler verzoek toegevoegd omdat een deel van de oud-deelnemers wel zin heeft in nog wat meer uitdaging tijdens de rit. We dagen jullie dan ook heel graag uit om de PRO-klasse eens te proberen! Hieronder een toelichting op de keuzemogelijkheden:

  1. PRO-klasse – de PRO-klasse is bedoeld voor liefhebbers van een beetje uitdaging. Een klasse waar de deelnemers naast het genieten van een mooie route ook graag de strijd aangaan voor het klassement. Speciaal voor deze groep hebben we in de PRO-klasse diverse uitdagingen in de vorm van verschillende navigatie opties en zoekopdrachten. Vooral geschikt voor meer ervaren rijders. Deze variant is verdeeld in drie etappes en de route is het langst (180 – 200 kilometer).
  2. SPORT-klasse – de SPORT-klasse is vooral bedoeld voor deelnemers die het genieten van de route nog net wat belangrijker vinden dan het wedstrijdelement of die nog wat ervaring willen opdoen. We maken gebruik van slechts één navigatie systeem (bol-pijl) en maken de zoekopdrachten niet al te lastig. Een mooie mix van sportiviteit en ontspanning waarbij evengoed prijzen te verdienen zijn. Deze variant is eveneens verdeeld in drie etappes en de route is net zo lang (180 – 200 kilometer).
  3. TOER-klasse – deze klasse is bedoeld voor iedereen die heerlijk wil genieten van de prachtige routes die we uitzetten maar die geen enkele behoefte hebben aan een extra uitdaging of een wedstrijdelement. Geen ingewikkelde navigatie opties, maar gewoon lekker rijden samen met “lotgenoten”. De lengte van deze route is wat aangepast en de pauzes zijn wat ruimer. Deze variant is verdeeld in twee etappes en de route is dus wat korter (140 – 160 kilometer).

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt en de klasse kiest die het best bij je wensen past, raden we je van harte aan om de gedetailleerde uitleg tot je te nemen op de pagina Uitleg en Reglement!

De route

De start en finish van het September Uitje zijn deze keer bij een prachtige locatie. Namelijk De Schildhoeve Buitengewoon in Fluitenberg (vlakbij Hoogeveen). Hier is ruim voldoende parkeergelegenheid voorhanden. Je vindt De Schildhoeve aan de Fluitenbergseweg 69 in Fluitenberg.

De geheel nieuwe route zal over verrassende wegen leiden door het mooie Noord-Oost Nederlandse landschap waarbij er een behoorlijk verschil zal zijn tussen de route van de PRO- en SPORT-klasse deelnemers en die van de TOER-klasse deelnemers. Het verschil zit hem onder meer in de lengte van de route. Die zal voor de TOER-klasse ongeveer 140 kilometer zijn en voor de PRO- en SPORT-klasse ongeveer 190 kilometer. De finish zal eveneens bij De Schildhoeve in Fluitenberg zijn waar je aansluitend kunt genieten van een (optioneel) heerlijk diner!

We hopen deze keer weer op een groot startveld. Niet alleen vanwege de gezelligheid, maar vooral ook omdat we een deel van de opbrengst zullen schenken aan een goed doel. En dat is deze keer opnieuw de Stichting Patiëntenwelzijn Slokdarmkanker (SPS). Dus hoe meer deelnemers hoe beter in dit geval! Wil je meer weten over deze mooie stichting? KLIK HIER voor meer informatie.

Inschrijven

LET OP: De inschrijving is geopend!!

De inschrijving is geopend! KLIK HIER om direct naar het inschrijfformulier te gaan. De kosten van deelname aan het September Uitje 2021 zijn afhankelijk van je keuze voor de PRO-, SPORT- of TOER-klasse en of je wenst deel te nemen aan het gezellige diner na afloop.
PRO-klasse: De kosten bedragen € 109,00 incl. BTW per equipe.
SPORT-klasse: De kosten bedragen € 109,00 incl. BTW per equipe.
TOER-klasse: De kosten bedragen € 99,00 incl. BTW per equipe.
Dineren: Deelname aan het diner kost aanvullend € 27,50 incl. BTW per persoon
Het programma van de dag ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

9:00 uur – Ontvangst met een kop koffie bij De Schildhoeve in Fluitenberg.
10:00 uur – Start van de PRO- en SPORT-klasse. Deelnemers vertrekken met  1 minuut tussenpauze op volgorde van startnummer.
11:00 uur – Start van de TOER-klasse. Deelnemers vertrekken op eigen gelegenheid. Er gelden geen startnummers.
11:30 uur – Gelegenheid voor een koffiepauze voor de PRO- en SPORT-klasse (eigen rekening) onderweg vanwege de langere route. De locatie is nog een verrassing.
13:00 uur – Ruime pauze met een lekkere verzorgde lunch (inbegrepen) voor zowel de PRO-, SPORT- als TOER-klasse.
16:30 uur – De eerste equipes worden weer terug verwacht bij De Schildhoeve in Fluitenberg waar je met een hapje en een drankje zult worden onthaald. Zodra de laatste equipe is gefinisht zal het klassement worden opgemaakt en volgt de prijsuitreiking waarmee de dag zal worden afgesloten.
18:00 uur – Aansluitende mogelijkheid voor een heerlijk diner bij De Schildhoeve (optioneel).

De rally zal doorgang vinden onder het voorbehoud dat er tenminste 25 equipes zullen worden ingeschreven. De inschrijving zal worden gesloten op zondag 12 september 2020.

Navigatie opties September Uitje

Voor zowel de PRO-klasse als voor de SPORT-klasse geldt dat we waarde hechten aan het sportieve element van deze klasse en dat betekent dat de enige optie het aangeleverde routeboek is. Voor de SPORT-klasse is dat een route op basis van het bekende “Bol-Pijl” systeem, voor de PRO-klasse worden diverse routevarianten ingezet. Geen zin in “moeilijk gedoe”? Kies dan voor de TOER-klasse. Je krijgt van ons een helder en eenvoudig routeboek maar het is eveneens mogelijk om de route digitaal te ontvangen (bijvoorbeeld .gpx formaat). Wanneer dit je voorkeur heeft, geef dit dan even aan in het opmerkingen veld van het inschrijfformulier, inclusief het gewenste bestandsformaat. Je ontvangt de route dan kort voor aanvang van het evenement in je mailbox.

Aansluitend diner

Maak de dag helemaal compleet door na afloop van de rit gezellig met ons te gaan dineren!. We finishen dit jaar bij De Schildhoeve in Fluitenberg waar we na afloop in het restaurant heerlijk een hapje kunnen gaan eten. We hebben er wel voor gekozen om jullie zelf te laten kiezen of je van deze optie gebruik wenst te maken. Geef op het inschrijfformulier aan waar je voorkeur naar uit gaat. De verzorgde lunch onderweg is, zoals jullie dat van ons gewend zijn, wel bij de basisprijs inbegrepen.