Het evenement

Op zondag 7 mei 2023 werd de zeventiende Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans Lente Uitje voor St. CliniClowns. Het eerste event van 2023 en inmiddels uitgegroeid tot ons populairste event en dat was ook dit jaar weer te merken aan de overweldigende hoeveelheid aanmeldingen voor deelname aan het Lente Uitje. Het event was in no time uitverkocht!

Ook dit jaar hebben we weer een goed doel gekoppeld aan het Lente Uitje zodat we een deel van de opbrengsten konden wegschenken. En dat was deze keer voor het eerst de Stichting CliniClowns. Deze keer waren we voor de start en finish te gast in het centraal gelegen Meteren bij een mooie en gezellige locatie; Restaurant De 3 Zussen / Tres Tapas.

“The Official Aftermovie”

Uiteraard hebben we ook dit jaar weer geprobeerd om een leuk filmpje te maken van de dag om nog even lekker te kunnen nagenieten. We hopen dat jullie het ook leuk vinden om terug te kijken. Ook deze keer weer inclusief fraaie drone beelden, gemaakt door Sem Bakker.

Speciale dank aan Gerben Abbink van VPA-Nijverdal voor het monteren van de beelden en aan Bart Voogd voor de voice-over!

De ontvangst

Het team van Restaurant De 3 Zussen / Tres Tapas in Meteren zorgde voor een perfecte ontvangst. De deelnemers werden ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. En de weergoden werkten deze keer gelukkig uiteindelijk ook geweldig mee. De hele week in aanloop naar het Lente Uitje werd nog dramatisch slecht weer voorspeld en zelfs in de ochtend op weg naar Meteren viel er nog wat neerslag. Maar toen we eenmaal in Meteren waren klaarde het op wonderbaarlijke wijze op en hebben we uiteindelijk een prima droge dag mogen hebben. De temperatuur was niet al te hoog, maar het was meer dan lekker genoeg voor een mooi dakloos ritje. Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie dag van te maken. Bij aankomst mochten de deelnemers zich eerst even melden bij Piet en Carola die iedereen hartelijk welkom heetten.

De start

Zoals gezegd, was het Lente Uitje volledig volgeboekt waardoor we weer een lekker vol startveld mochten verwelkomen. We mochten ruim 100 inschrijvingen tellen die we in Meteren mochten ontvangen en die er allemaal enorm veel zin in hadden. Dit jaar opnieuw verdeeld over een PRO-Klasse, SPORT-Klasse en TOER-Klasse. De deelnemers aan de PRO- en SPORT-Klasse vertrokken vanaf 10:01 uur met telkens 1 minuut tussenpauze. Het was droog geworden, dus het dak kon er gelijk af.

De PRO- en SPORT-Klasse kent een drietal etappes met een extra koffiepauze in verband met de ongeveer 30 kilometer langere route. De TOER-Klasse kende twee etappes. De deelnemers komen elkaar onderweg af en toe tegen, soms zelfs in tegengestelde richting, en dus is het zaak voor de navigator om goed op te blijven letten en niet blind achter je voorligger aan te rijden. Want die kan zomaar in een andere klasse deelnemen.

De PRO-Klasse kende vooral meer navigatie uitdagingen dan de SPORT-Klasse. Zij werden naast de standaard bol-pijl route “getrakteerd” op een foto route, een graden route, een vissegraat route, een ingetekende lijn, een pijlenroute en een puntenroute (liefst 2 keer). Daarnaast was de volgorde van de bol-pijl situaties regelmatig flink door elkaar gehaald en dus was het noodzakelijk om de aandacht er goed bij te houden. De SPORT-Klasse kende alleen een route volgens het bekende bol-pijl systeem. Uiteraard in beide gevallen gecombineerd met de welbekende zoekfoto’s. Deze keer waren daar voor het eerst ook controlevragen aan toegevoegd en die bleken voor velen lastiger te beantwoorden dan gedacht.

De route – Etappe 1

De PRO- en SPORT-Klasse vertrokken vanuit Meteren in noordoostelijke richting via prachtige kleine landweggetjes, waterpartijen, natuurgebieden en dorpjes met plaatsnamen waar menig deelnemer nog nooit van had gehoord richting de eerste meldpost. De route liep onder meer via Est, Wadenoijen, Kapel-Avezaath en Erichem om vervolgens dwars door het historische centrum van het mooie stadje Buren te gaan.

Via Zoelmond ging de route verder langs Ravenswaaij, Rijswijk en met de pont naar Wijk bij Duurstede en Amerongen om via de Utrechtse Heuvelrug aan te komen in het mooie Leersum. En daar was de eerste meldpost ingericht bij een bijzondere locatie die speciaal voor ons op zondag de deuren had geopend. Bij BBQ Restaurant De Heuvelrug mochten de deelnemers even tot rust komen, nadat ze zich gemeld hadden bij Gert en Lotte, met een kop koffie en wat lekkers.

Etappe 2

Vanuit Leersum vertrokken de deelnemers voor deel 2 van de route die weer een totaal ander beeld gaf. De route was weer lekker gevarieerd en ging door de Utrechtse bossen weer terug naar het Lek en Linge gebied langs mooie plaatsen zoals Darthuizen, Doorn, Boswijk en Sterkenburg. Vanaf daar ging het via Werkhoven richting de Lek waar we nogmaals een pontje zouden nemen.

Vanaf de Lekdijk bij Culemborg liep de route via prachtige natuur en vele waterpartijen naar Everdingen, Hagestein en Vianen om vervolgens aan te komen in het gezellige Lexmond. In Lexmond hadden we een bijzonder “sportieve” lunchlocatie weten te vinden. Hier mochten we namelijk van een perfect verzorgde lunch gaan genieten bij Restaurant Huis het Bosch. Een hele bijzondere locatie gelegen bij het lokale sportcomplex. In de voor ons gereserveerde zaal van Huis het Bosch konden de deelnemers even tot rust komen en genieten van de lunch nadat de controlekaarten waren ingeleverd bij Piet en Carola.

Etappe 3

Met een goed gevulde maag vertrokken alle deelnemers weer vanuit Lexmond in zuidwestelijke richting voor de derde en laatste etappe. Opnieuw door een reeks van plaatsjes die voor menigeen volstrekt onbekend zullen zijn geweest maar absoluut de moeite waard om te bezoeken. De route ging eerst naar Ameide om vervolgens van de Lek weg te draaien richting Meerkerk, Arkel, Rietveld en Kedichem. Daar reden de deelnemers lekker over de mooie dijkjes langs de Linge om vervolgens via Oosterwijk richting Leerdam te rijden. Langs een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie door richting Culemborg om vervolgens weer om te draaien naar het zuiden. Opnieuw toch ook weer een heel andere omgeving en ook dat leverde weer fraaie foto’s op.

Op de weg terug richting Meteren ging de route verder langs Acquoy, Asperen, Gellicum, Rhenoy en een uiterst creatief rondje door Rumpt. Het laatste stukje van de route ging langs Spijk en Deil om uiteindelijk aan te komen bij de finishlocatie in Meteren, Restaurant De 3 Zussen / Tres Tapas.

De Finish

Na het inleveren van de controlekaarten bij Gert en Lotte werden de deelnemers ontvangen met een lekker hapje en drankje en kon gezellig na gekletst worden over alles wat onderweg is meegemaakt. Bijvoorbeeld over de lange wachttijden bij de pontjes en de moeilijkheid van de vissegraat route. Terwijl iedereen rustig wachtte op de prijsuitreiking en het buffet was er volop gelegenheid om sterke verhalen uit te wisselen.

De prijsuitreiking

Terwijl iedereen lekker aan het nagenieten was, waren Sander en Anne bijzonder druk met het tellen van de punten om zo tot een einduitslag in de PRO- en SPORT-Klasse te komen. Toen de score opgemaakt was kon worden overgegaan tot de prijsuitreiking. Traditiegetrouw was het ook deze keer weer bijzonder spannend en waren de onderlinge verschillen erg klein. Bovendien was het erg leuk om ook weer nieuwe gezichten op het podium te zien. Aan aan de reacties was te merken dat sommigen ook echt niet op een prijs gerekend hadden.

Naast de gebruikelijke bekers waren deze keer weer fraaie prijzen beschikbaar gesteld door Shop for Covers en Piet Boere Autodetailer (Xeon Detailing producten).

En de winnaars in de PRO-Klasse zijn:

  1. Ries Hopmans & Yana Hopmans in de Burton Classic – 1.984 pnt.
  2. David Teitler & Sandra Verpoorten in de Porsche Boxster – 1.968 pnt.
  3. Robert Kleine & Jeannet Kleine in de Renault Mégane – 1.852 pnt.

De winnaars in de SPORT-Klasse zijn:

  1. Harry Kielstra & Margie Vrije in de Ford Escort – 1.265 pnt.
  2. Jordy van Rijn & Danique Nuiten in de BMW M3 – 1.256 pnt.
  3. Martijn Donker & Christien Donker in de Porsche 911 Carrera 4 – 1.207 pnt.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor een overheerlijke maaltijd in de vorm van een perfect verzorgd buffet. Opnieuw verzorgd door het enthousiaste team van De 3 Zussen / Tres Tapas. En dat allemaal in de prachtige ambiance van deze sfeervolle locatie.

Links

De volledige uitslag van het Lente Uitje vind je hier
Een selectie van de mooiste foto’s gemaakt door Jeroen van Zwetselaar vind je hier

Succes

Dankbaar! Dat is het terugkerende woord in dit verslag. Wat ons betreft kunnen we terugkijken op een bijzonder succesvolle dag waarop vrijwel alles, inclusief het weer, meezat. Er waren bijzondere auto’s, hele leuke en gezellige mensen, emotionele momenten, een prachtige route en mooie pauze locaties.

Wij gaan weer aan de slag met de voorbereidingen voor ons volgende evenement, de Nationale Cabrio Rit 2023, en hebben er nu alweer zin in. Alle deelnemers bedankt voor jullie komst en hopelijk zien we elkaar weer bij de start van de Nationale Cabrio Rit 2023!

Dankwoord

Langs deze weg wil ik graag iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het succes. Naast alle bedrijven die ons in welke vorm dan ook bijstaan doel ik dan natuurlijk vooral op alle vrijwilligers die er alles aan gedaan hebben om iedereen een leuke dag te bezorgen. In willekeurige volgorde; Sander, Anne, Sem, Hans, Gert, Lotte, Piet, Carola, Jeroen, Inge, Bart, Gerben en Gea. Jullie zijn stuk voor stuk kanjers!

Als laatste, maar zeker niet de minste, een speciaal dankwoord voor mijn lieve vrouw Elien die me de tijd en ruimte gunt om deze uit de hand gelopen hobby uit te oefenen!

Rest mij jullie uit te nodigen om de website, nieuwsbrief en/of social media goed in de gaten te houden voor toekomstige evenementen. We hopen jullie daar dan ook weer te mogen verwelkomen.