Het evenement

Op zondag 25 september 2022 werd de zestiende Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans September Uitje voor Stichting SPS. Alweer het derde event van 2022 en we konden er weer een lekker groots evenement van maken voor onze Cabrio Fans Familie.

Na twee vreemde jaren kunnen we weer meer deelnemers toelaten en is er daardoor gelukkig ook weer ruimte om een event op te zetten waarbij we een deel van de opbrengsten konden schenken aan een goed doel. En dat was deze keer opnieuw de Stichting Patiëntenwelzijn Slokdarmkanker. Deze keer waren we voor de start te gast in Assen bij de cabrio liefhebbers van Car Creations. De finish was net als vorig jaar bij een hele gezellige en mooie locatie in het noordoosten van ons mooie landje. Restaurant De Schildhoeve Buitengewoon in Fluitenberg!

“The Official Aftermovie”

Uiteraard hebben we ook dit jaar weer geprobeerd om een leuk filmpje te maken van de dag om nog even lekker te kunnen nagenieten. We hopen dat jullie het ook leuk vinden om terug te kijken. Deze keer inclusief fraaie drone beelden, gemaakt door Sem Bakker en Jeroen Hoogen.

Speciale dank aan Gerben Abbink van VPA-Nijverdal voor het monteren van de beelden en aan Bart Voogd voor de voice-over!

De ontvangst

Erik Schuring en zijn team van Car Creations in Assen zorgde voor een perfecte ontvangst. De deelnemers werden ontvangen met koffie en superlekker gebak van de beste bakker uit de regio in de fraaie showroom van dit mooie bedrijf. En daar viel genoeg te zien, want uit de voorraad was duidelijk op te maken dat Erik Schuring en Roan Dijkstra zelf ook echte cabrio fans zijn! En de weergoden werkten deze keer gelukkig ook heel behoorlijk mee. Het was zeker niet nodig om de korte broek aan te trekken, maar de dag begon gelukkig droog en de zon kwam regelmatig lekker tevoorschijn. De temperatuur was niet al te hoog, maar het was meer dan lekker genoeg voor een mooi dakloos ritje. Al zou dat in de loop van de dag wel af en toe wat minder worden…. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een mooie dag van te maken. Bij aankomst mochten de deelnemers zich eerst even melden bij Rien en Roelande die iedereen hartelijk welkom heetten.

De start

Gelukkig inmiddels geen “gedoe” meer met beperkingen als gevolg van de pandemie waardoor we weer een lekker vol startveld mochten verwelkomen. We mochten ruim 70 inschrijvingen tellen die we in Assen mochten ontvangen en die er allemaal enorm veel zin in hadden. Dit jaar opnieuw verdeeld over een PRO-Klasse, SPORT-Klasse en TOER-Klasse. De deelnemers aan de PRO- en SPORT-Klasse vertrokken vanaf 10:01 uur met telkens 1 minuut tussenpauze. De weersomstandigheden begonnen prima, dus het dak kon er gelijk af.

De PRO- en SPORT-Klasse kent een drietal etappes met een extra koffiepauze in verband met de ongeveer 30 kilometer langere route. De TOER-Klasse kende twee etappes. De deelnemers komen elkaar onderweg af en toe tegen, soms zelfs in tegengestelde richting, en dus is het zaak voor de navigator om goed op te blijven letten en niet blind achter je voorligger aan te rijden. Want die kan zomaar in een andere klasse deelnemen.

De PRO-Klasse kende vooral meer navigatie uitdagingen dan de SPORT-Klasse. Zij werden naast de standaard bol-pijl route “getrakteerd” op een foto route, een graden route, een vissegraat route, een ingetekende lijn (2 x zelfs) en een pijlenroute. Daarnaast was de volgorde van de bol-pijl situaties regelmatig flink door elkaar gehaald en dus was het noodzakelijk om de aandacht er goed bij te houden. De SPORT-Klasse kende alleen een route volgens het bekende bol-pijl systeem. Uiteraard in beide gevallen gecombineerd met de welbekende zoekfoto’s. Deze keer waren daar voor het eerst ook controlevragen aan toegevoegd en die bleken voor velen lastiger te beantwoorden dan gedacht.

De route – Etappe 1

De PRO- en SPORT-Klasse vertrokken vanuit Assen in westelijke richting via prachtige kleine landweggetjes, waterpartijen, natuurgebieden en dorpjes met plaatsnamen waar menig deelnemer nog nooit van had gehoord richting de eerste meldpost. De route liep onder meer via Witten, Bovensmilde, Fochteloër Veen, Ravenswoud en Appelscha om vervolgens dwars door het Nationaal Park Drents-Friese Wold naar Wateren te gaan.

Via Wateren ging de route verder langs Zorgvlied, Zandhuizen en De Hoeve om uiteindelijk aan te komen in het pittoreske Oldeholtpade. En daar was de eerste meldpost ingericht bij een bijzondere locatie die speciaal voor ons op zondag de deuren had geopend. Bij Restaurant De Rustende Jager mochten de deelnemers even tot rust komen, nadat ze zich gemeld hadden bij Oege en Boukje, met een kop koffie en wat lekkers.

Etappe 2

Vanuit Oldeholtpade vertrokken de deelnemers voor deel 2 van de route die weer een totaal ander beeld gaf. De route was weer lekker gevarieerd en ging door het zuiden van Friesland en de kop van Overijssel langs mooie plaatsen zoals Ter Idzard, Oldeholtwolde en Heerenveen. Vanaf daar ging het via Nieuweschoot richting het Tjeukemeer. Langs het meer naar Delfstrahuizen en Echtenerbrug.

Vanaf Langelille liep de route via prachtige natuur en vele waterpartijen naar Slijkenburg, Kuinre, Blankenham, Baarlo, Nederland (Ja, zo heet het echt) en Scheerwolde om vervolgens aan te komen in het wereldberoemde Giethoorn. Vanaf Giethoorn moesten de deelnemers nog even een doodlopende weg van 3 kilometer volgen om uiteindelijk uit te komen in het piepkleine Dwarsgracht. Hier mochten we namelijk van een perfect verzorgde lunch gaan genieten bij Restaurant De Otterskooi. Een hele bijzondere locatie midden in de natuur en aan het water. In de voor ons gereserveerde zaal van De Otterskooi konden de deelnemers even tot rust komen en genieten van de lunch nadat de controlekaarten waren ingeleverd bij Rien en Roelande.

Etappe 3

Met een goed gevulde maag vertrokken alle deelnemers weer vanuit Dwarsgracht in zuidelijke richting voor de derde en laatste etappe. Opnieuw door een reeks van plaatsjes die voor menigeen volstrekt onbekend zullen zijn geweest maar absoluut de moeite waard om te bezoeken. De route ging eerst naar Giethoorn om vervolgens dwars door Nationaal Park De Weerribben-Wieden richting Sint Jansklooster, Moespot en Vollenhove. Daar reden de deelnemers even een rondje door het oude centrum van Vollenhove om vervolgens richting Beltschutsloot te rijden. Langs vele waterpartijen door naar Zwartsluis en ook hier werd een rondje door het historische centrum gemaakt. Opnieuw toch ook weer een heel andere omgeving en ook dat leverde weer fraaie foto’s op.

Op de weg terug richting Fluitenberg ging de route verder oostwaarts richting Drenthe, onder andere door prachtige plaatsen als Baarlo, Staphorst,Halfweg en IJhorst. Het laatste stukje van de route ging langs De Wijk en Echten om uiteindelijkaan te komen bij de finishlocatie in Fluitenberg, Restaurant De Schildhoeve Buitengewoon.

De Finish

Na het inleveren van de controlekaarten bij Oege en Boukje werden de deelnemers ontvangen met een lekker hapje en drankje en kon gezellig na gekletst worden over alles wat onderweg is meegemaakt. Bijvoorbeeld over het aantal keren dat de kapjes open en dicht gegaan waren als gevolg van de buitjes regen die af en toe vielen. Terwijl iedereen rustig wachtte op de prijsuitreiking en de BBQ was er volop gelegenheid om bij te kletsen.

De prijsuitreiking

Terwijl iedereen lekker aan het nagenieten was, waren Sander en Anne bijzonder druk met het tellen van de punten om zo tot een einduitslag in de PRO- en SPORT-Klasse te komen. Toen de score opgemaakt was kon worden overgegaan tot de prijsuitreiking. Traditiegetrouw was het ook deze keer weer bijzonder spannend en waren de onderlinge verschillen erg klein. Sterker nog, in de SPORT-Klasse gebeurde iets heel bijzonders. Maarliefst 4 (!!) equipes eindigden met een gelijk puntenaantal en dat zorgde even voor wat puzzelwerk om tot een uitslag te komen. Het reglement voorziet namelijk niet in een dergelijke situatie. Na goed overleg is gekozen om degene die het langst foutloos heeft gereden uit te roepen tot winnaar.

Naast de gebruikelijke bekers waren deze keer weer fraaie prijzen beschikbaar gesteld door Shop for Covers en Piet Boere Autodetailer (Xeon Detailing producten).

En de winnaars in de PRO-Klasse zijn:

  1. Erno Breedveld & Sander Breedveld in de Mini Cooper JCW – 1.875 pnt.
  2. Jan Lenting & Dawn Brand in de Toyota MR2 – 1.847 pnt.
  3. Berry Walen & Sjack van Sambeeck in de Renault Mégane – 1.710 pnt.

De winnaars in de SPORT-Klasse zijn:

  1. Steven Waijenberg & Jantine Waijenberg in de Audi A3 – 1.500 pnt.
  2. Martien Hermans & Yvonne Hermans in de Fiat 124 Spider – 1.500 pnt.
  3. Johan Leeuwerke & Monique Cornelisse in de Mazda MX-5 – 1.500 pnt.

Nog wel het vermelden waard is het feit dat er een andere equipe was die eigenlijk de meeste punten gescoord had in de SPORT-Klasse en dat waren Gerben Abbink & Gea Nieuwenhave. Maar die maken deel uit van het organisatie team en doen daardoor niet voor de prijzen mee. Maar evengoed een knappe prestatie!

Na de prijsuitreiking was het tijd voor een overheerlijke verzorgde BBQ. Opnieuw verzorgd door het enthousiaste team van de Schildhoeve en net als vorig jaar was dat weer smullen. En dat allemaal in de prachtige ambiance van deze sfeervolle locatie.

Links

De volledige uitslag van het September Uitje vind je hier
Een selectie van de mooiste foto’s gemaakt door Luuk & Robin Hoogen vind je hier

Succes

Dankbaar! Dat is het terugkerende woord in dit verslag. Wat ons betreft kunnen we terugkijken op een bijzonder succesvolle dag waarop vrijwel alles, inclusief het weer, meezat. Er waren bijzondere auto’s, hele leuke en gezellige mensen, emotionele momenten, een prachtige route en mooie pauze locaties.

Wij gaan weer aan de slag met de voorbereidingen voor ons volgende evenement, het Lente Uitje 2023, en hebben er nu alweer zin in. Alle deelnemers bedankt voor jullie komst en hopelijk zien we elkaar weer bij de start van het Lente Uitje 2023!

Dankwoord

Langs deze weg wil ik graag iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het succes. Naast alle bedrijven die ons in welke vorm dan ook bijstaan doel ik dan natuurlijk vooral op alle vrijwilligers die er alles aan gedaan hebben om iedereen een leuke dag te bezorgen. In willekeurige volgorde; Sander, Anne, Sem, Hans, Robin, Luuk, Jeroen, Oege, Boukje, Rien, Roelande, Bart, Gerben en Gea. Jullie zijn stuk voor stuk kanjers!

Als laatste, maar zeker niet de minste, een speciaal dankwoord voor mijn lieve vrouw Elien die me de tijd en ruimte gunt om deze uit de hand gelopen hobby uit te oefenen!

Rest mij jullie uit te nodigen om de website, nieuwsbrief en/of social media goed in de gaten te houden voor toekomstige evenementen. We hopen jullie daar dan ook weer te mogen verwelkomen.