Het evenement

Op zondag 29 september 2019 werd de achtste Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans September Uitje voor St. STOP Hersentumoren. Deeze keer in meerdere opzichten een bijzonder evenement omdat we voor het eerst de samenwerking hebben gezocht met Droomparken die ons hun prachtige vakantieparken ter beschikking stellen. En voor deze eerste keer hebben we gekozen voor het mooie Droompark Bad Hoophuizen in Hulshorst aan het Veluwemeer.

“The Official Aftermovie”

Uiteraard hebben we ook dit jaar weer geprobeerd om een leuk filmpje te maken van de dag om nog even lekker te kunnen nagenieten. We hopen dat jullie het ook leuk vinden om terug te kijken.

Speciale dank aan Gerben Abbink van VPA-Nijverdal voor het monteren van de beelden en aan Bart Voogd voor de voice-over!

Het team van Droomparken en de medewerkers van Restaurant BabbelBeach zorgden voor een perfecte gastvrije ontvangst met koffie en wat lekkers in het gezellige restaurant. Na zeven edities met uitzonderlijk goed weer moest het vroeg of laat een keertje fout gaan en dat bleek deze keer het geval te zijn. De zonnebrandcreme kon gerust in het dashboardkastje blijven liggen want het regende flink en helaas ook langdurig. Gelukkig weerhield dit de meeste deelnemers er niet van om te komen en er met ons evengoed een mooie dag van te gaan maken. Nadat iedereen zich had gemeld bij Sem en Mats aan de inschrijftafel kon iedereen zich dan ook gaan opmaken voor een natte, maar evengoed erg leuke dag.

Wat niet nieuw was dit jaar is het goede doel dat we wederom hebben uitgekozen voor het September Uitje. Deze keer gaat een deel van de opbrengst weer naar de Stichting STOP Hersentumoren. Lees hier meer over deze stichting. Een doel waar we ons voor een langere periode aan hebben gecommiteerd.

De start

Deze keer hadden maarliefst 71 equipes ingeschreven, maar een aantal kozen ervoor om niet te komen vanwege de slechte weersvoorspellingen. Uiteindelijk mochten we gelukkig toch bijna 65 auto’s verwelkomen bij de start, opgedeeld in een Sport- en Toerklasse. De deelnemers aan de Sportklasse vertrokken vanaf 10:01 uur met telkens 1 minuut tussenpauze. De weersomstandigheden zorgde voor een unieke sfeer en toch ook wel erg mooie foto’s.

De Sportklasse kent een drietal etappes met een extra koffiepauze in verband met de ongeveer 40 kilometer langere route. De Toerklasse kende twee etappes. De deelnemers komen elkaar onderweg af en toe tegen en dus is het zaak voor de navigator om goed op te blijven letten en niet blind achter je voorligger aan te rijden. Want die kan zomaar in een andere klasse deelnemen.

De route – Etappe 1

De Sportklasse vertrok vanuit Hulshorst in Oostelijke richting via prachtige kleine landweggetjes richting Kampen. De eerste trekpleister die werd aangedaan was de historische binnenstad van Elburg. Vandaar liep de route verder via ondermeer Noordeinde en Kamperveen richting Zalk.

Voor de aardigheid was zelfs een stukje doodlopende weg in de route opgenomen. Gewoon, omdat het kán en omdat we het een mooi straatje vonden. Dat zorgt ntuurlijk ook altijd voor wat verwarring. Vanaf Zalk liep de route langs de IJssel om uit te komen bij de koffiepauze in het mooie Hattem. De meldpost was bij het fraai gelegen restaurant Herberg Molecaten waar Jenny en Fleur de deelnemers opwachtten en er even tijd was voor een bakkie koffie. Het fraaie terras was voor ons gereserveerd, maar helaas was het te nat om buiten te kunnen zitten.

Etappe 2

Vanuit Hattem vertrokken de deelnemers richting Wapenveld om vervolgens een prachtig stuk langs de IJssel op te rijden. Vervolgens doken de auto’s de binnenlanden in wat weer een heel ander beeld opleverde.

Zo heel af en toe zagen we zelfs een “durfal” die de kap even naar beneden deed tussen de buien door. Maar dat zoe ook zomaar te maken kunnen hebben met het feit dat er extra punten te verdienen waren als de organisatie je met open kap heeft zien rijden. We moeten toegeven; we hebben iedereen op enig moment wel even op zien rijden. Hulde daarvoor! Uiteindelijk komen de deelnemers aan bij de lunchlocatie, restaurant Hof van Bussloo, in Voorst. Een toplocatie op een sfeervolle plek waar de deelnemers konden genieten van een geslaagde lunch nadat de controlekaarten waren ingeleverd bij Peter en Ilona.

Etappe 3

Vanaf Bussloo liep de route richting het Westen. Ondermee via Klarenbeek en Beekbergen in de richting van de Hoge Veluwe en dat zorgde voor een totaal ander landschap om doorheen te rijden. Ook dat leverde weer fraaie foto’s op.

Op weg terug naar Hulshorst kwamen de deelnemers ondere andere door prachtige plaatsen als Assel, Hoog Soeren, Uddel, Garderen, Speuld, Elspeet en Vierhouten. Vanaf hier liep de route via Harderwijk weer terug naar de finish bij Droompark Bad Hoophuizen in Hulshorst.

De Finish

Hier werden de deelnemers ontvangen met een lekker hapje en drankje en kon gezellig nagekletst worden over alles wat onderweg is meegemaakt.

Na de prijsuitreiking stond er ook nog eens een heerlijk buffet klaar voor diegenen die dit hadden bijgeboekt. Oorspronkelijk was een BBQ gepland, maar dat lieten de weergoden helaas niet toe. Het eten smaakte er niet minder door overigens met dank aan het team van BabbelBeach!

De prijsuitreiking

Terwijl iedereen lekker aan het nagenieten was, waren Sander en Sem bijzonder druk met het tellen van de punten om zo tot een einduitslag in de Sportklasse te komen. Toen de score was opgemaakt kon worden overgegaan tot de prijsuitreiking. Ook deze keer was het weer bijzonder spannend en waren de onderlinge verschillen erg klein. Voor de bekers werden uitgereikt werd eerst het woord gegeven aan Klaske Hofstee, voorzitter van de Stichting STOP Hersentumoren die een indrukwekkend verhaal vertelde over het belang en de noodzaak van deze mooie stichting. Daarna was het dan toch echt tijd voor de uitslag!

En de winnaars zijn:

  1. Gert van de Braak & Lucia van de Braak in de Porsche Boxster S – 2.460 pnt.
  2. Gert Vasse & Wilfred Vasse in de BMW E30 325i – 2.197 pnt.
  3. Manon Hartelman & Rik Kleine in de Renault Mégane – 2.144 pnt.

De winnaars kregen naast de bekers ook nog eens een fraai pakket met professionele Xeon poetsmiddelen om de bolide weer helemaal fris te maken. Deze prijzen waren wederom ter beschikking gesteld door Piet Boere van Pica Car Cleaning & Detailing uit Alphen a/d Rijn. Piet, wederom dank daarvoor!

Winnaars Gert & Lucia konden door omstandigheden niet op de prijsuitreiking wachten maar dat werd mooi opgelost. Een week later werd namelijk de ASVH Mini Europarit verreden waar ze ook weer aan de start stonden. Mooi moment (aangezien we zelf ook mededen) om alsnog de prijs uit te reiken en de foto te maken.

Links

De volledige uitslag van het September Uitje vind je hier
Een selectie van de mooiste foto’s gemaakt door Luuk & Robin Hoogen en Minko & Miranda vind je hier

Succes

Wat ons betreft kunnen we terugkijken op een bijzonder succesvolle dag waarop vrijwel alles, behalve het weer, meezat. Er waren bijzondere auto’s, hele leuke en gezellige mensen, een prachtige route en mooie pauze locaties. Daarbij was de samenwerking met Droomparken geweldig en zonder twijfel voor herhaling vatbaar.

Wij gaan weer aan de slag met de voorbereidingen voor ons volgende evenement, het Lente Uitje voor de Stichting SPS op zondag 26 april 2020 en hebben er nu alweer zin in. Alle deelnemers bedankt voor jullie komst en hopelijk zien we elkaar weer bij de start van het Lente Uitje!

Dankwoord

Als laatste wil ik graag iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het succes. Naast alle bedrijven die ons in welke vorm dan ook bijstaan doel ik dan natuurlijk vooral op alle vrijwilligers die er alles aan gedaan hebben om iedereen een leuke dag te bezorgen. In willekeurige volgorde; Sander, Sem, Mats, Anne, Robin, Luuk, Jenny, Fleur, Ilona, Peter, Hans, Minko, Miranda. Jullie zijn stuk voor stuk kanjers!