Het evenement

Op zondag 27 september 2015 werd de eerste Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans Première Rit 2015. Deze rit kende Doesburg als start- en finishlocatie waarbij we te gast waren bij Mensperience Store Only for Men.

 

Het weer werkte geweldig mee zodat er in de ochtend 23 fraaie cabrio’s met de kap geopend in de zon stonden opgesteld op het parkeerterrein om van start te gaan.

De route

Direct bij de start was er al een kleine omleiding als gevolg van werkzaamheden, maar daarna konden de deelnemers volop genieten van een fraaie route door de Gelderse buitengebieden richting de Duitse grens. Na anderhalf uur sturen was het tijd voor een bak koffie bij de eerste meldingspost in het piepkleine Grietherort bij Inselgasthof-Nass.

Na de pauze werd de route weer opgepakt en over gevarieerde wegen leidde de route weer terug naar Nederland waar we aan de andere kant van het water de lunch konden genieten in Millingen a/d Rijn. Een riant lunchbuffet bij Koffie en Eethuis “De Gelderse Poort” zorgde ervoor dat de deelnemers voldaan weer in de auto konden stappen.

Omleidingen

Het laatste deel van de route kende helaas de nodige uitdagingen als gevolg van onvoorziene omleidingen die ter plekke georganiseerd moesten worden. Gelukkig heeft vrijwel iedereen de omleiding succesvol weten te vinden en zelfs een leuke bonusroute kunnen rijden via het pittoreske Bronkhorst.

Hierna bereikten de deelnemer de finish bij Only for Men in Doesburg waar we met een hapje en een drankje werden ontvangen. Het weer was nog altijd prachtig dus konden we heerlijk buiten zitten terwijl ondertussen de scores werden berekend om zo snel mogelijk tot een eindklassement te kunnen komen.

De prijswinnaars

De route was opgezet volgens het zogenaamde “bol-pijl”-systeem en kende daarnaast enkele zoekopdrachten in de vorm van zoekfoto’s waarmee de deelnemers punten konden scoren. Daarnaast was iedereen voorzien van een tijdschema waarin men geacht werd de route af te leggen. Te vroeg of te laat aankomen bij een meldingspost leverde als gevolg hiervan strafpunten op. Het meedoen aan dit competitie element was volledig vrijblijvend maar al snel bleek dat menig deelnemer steeds fanatieker begon te worden! De scores brachten een eindklassement met een duidelijke winnaar.

De eerste prijs en de bijbehorende bekers gingen daarmee naar de equipe van Erno Breedveld en Richard Lagerwey in hun Audi A3 Cabrio! De tweede prijs ging naar de equipe van Gert en Lucia van de Braak die met hun Porsche Boxster S slechts een paar punten tekort kwamen om de overwinning te kunnen grijpen. De derde prijs ging vervolgens naar de equipe van Robert Kleine en Joop Snijders in hun Renault Mégane 2.0 16v Cabrio. De onderlinge afstand tussen deze drie equipes was erg klein te noemen.

Succes

Al met al was het een zeer geslaagde nazomerdag met mooie auto’s, hele leuke mensen, een fraaie route en prachtig weer. Veel meer hadden we niet kunnen wensen, toch? Dat betekent voor ons dat de Première Rit een succes was en dat we vol energie weer aan de slag gaan met de voorbereidingen van de volgende toerrit. Hou de kalender dus goed in de gaten! We hopen jullie volgend jaar allemaal weer aan de start te zien!


De volledige uitslag van de Première Rit vind je hier.
Een selectie van de mooiste foto’s vind je hier.