Het evenement

Op zondag 26 juni 2022 werd de vijftiende Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans Nationale Cabrio Rit. Na twee bijzondere jaren, die voor veel mensen bijzonder moeilijk zijn geweest, mogen we gelukkig weer lekker grootse evenementen organiseren voor onze Cabrio Fans Familie. We hebben misschien met z’n allen wel eens te vaak voor lief genomen hoe bevoorrecht we zijn dat we deze mooie hobby mogen uitoefenen en dus zijn we meer dan ooit dankbaar dat we er samen met jullie weer een mooie en bijzondere dag van hebben kunnen maken.

Deze keer waren we voor de start en finish te gast bij een oude bekende want van deze locatie hebben we al eerder gebruik gemaakt. Een hele gezellige en leuke locatie in het zuiden van ons mooie landje. Eetcafé De Oude Ketting in het mooie Boxtel!

“The Official Aftermovie”

Uiteraard hebben we ook dit jaar weer geprobeerd om een leuk filmpje te maken van de dag om nog even lekker te kunnen nagenieten. We hopen dat jullie het ook leuk vinden om terug te kijken.

Speciale dank aan Gerben Abbink van VPA-Nijverdal voor het monteren van de beelden!

De ontvangst

Het team van Eetcafé De Oude Ketting in Boxtel zorgde voor een perfecte ontvangst. De deelnemers werden ontvangen met koffie en wat lekkers op het terras van deze gezellige locatie die op doordeweekse dagen vooral populair is onder vrachtwagenchauffeurs . En de weergoden werkten deze keer gelukkig ook heel behoorlijk mee. En ja, de korte broek was deze keer een reële optie. Het was gelukkig droog en de zon kwam regelmatig lekker tevoorschijn. De temperatuur was niet al te hoog, maar het was meer dan lekker genoeg voor een mooi dakloos ritje. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een mooie dag van te maken. Bij aankomst mochten de deelnemers zich eerst even melden bij Piet en Carola die iedereen hartelijk welkom heetten.

De start

Na twee moeilijke jaren hadden we gelukkig weer de ruimte om meer equipes toe te laten aan de start en dat hebben we geweten. We willen namelijk, om het gezellig te houden, niet meer dan 100 equipes aan de start toelaten en dat zorgde ervoor dat het event al binnen enkele dagen uitverkocht was. We mochten dus 100 inschrijvingen tellen die we in Boxtel mochten ontvangen en die er allemaal enorm veel zin in hadden. Dit jaar opnieuw verdeeld over een PRO-Klasse, SPORT-Klasse en TOER-Klasse. De deelnemers aan de PRO- en SPORT-Klasse vertrokken vanaf 10:01 uur met telkens 1 minuut tussenpauze. De weersomstandigheden waren prima, dus het dak kon er gelijk af.

De PRO- en SPORT-Klasse kent een drietal etappes met een extra koffiepauze in verband met de ongeveer 30 kilometer langere route. De TOER-Klasse kende twee etappes. De deelnemers komen elkaar onderweg af en toe tegen, soms zelfs in tegengestelde richting, en dus is het zaak voor de navigator om goed op te blijven letten en niet blind achter je voorligger aan te rijden. Want die kan zomaar in een andere klasse deelnemen.

De PRO-Klasse kende vooral meer navigatie uitdagingen dan de SPORT-Klasse. Zij werden “getrakteerd” op een foto route, een graden route, een ingetekende lijn (2x) en een pijlenroute. Daarnaast was de volgorde van de bol-pijl situaties regelmatig flink door elkaar gehaald en dus was het noodzakelijk om de aandacht er goed bij te houden. De SPORT-Klasse kende alleen een route volgens het bekende bol-pijl systeem. Uiteraard in beide gevallen gecombineerd met de welbekende zoekfoto’s.

De route – Etappe 1

De PRO- en SPORT-Klasse vertrokken vanuit Boxtel in noordwestelijke richting via prachtige kleine landweggetjes en dorpjes met plaatsnamen waar menig deelnemer nog nooit van had gehoord richting de eerste meldpost. De route liep onder meer via Esch, Lennisheuvel, Liempde en Boskant richting Best waar we ook nog even de sjieke showroom van Van de Akker passeerden.

Via een heerlijke creatieve route door de binnenlanden ging de route naar Aarle. Hiervandaan ging de route nog even dwars door het mooie centrum van Oirschot om uiteindelijk in het buitengebied van Oirschot aan te komen bij de eerste meldpost. Bij Restaurant Komaen mochten de deelnemers even tot rust komen, nadat ze zich gemeld hadden bij Bertus en Carolien, met een kop koffie en wat lekkers.

Etappe 2

Vanuit Oirschot vertrokken de deelnemers voor deel 2 van de route die weer een totaal ander beeld gaf. De route was weer lekker gevarieerd en ging door het zuiden van Brabant langs mooie plaatsen zoals Oostelbeers, Wintelre, Knegsel, Steensel, Riethoven en Walik. Een fraai en gevarieerd gebied waardoor er onderweg genoeg te zien was.

Vanaf Walik liep de route via het prachtige natuurgebied De Kempen in de richting van de Belgische grens. Die grens werd ook overgestoken door het Belgische deel van De Kempen richting Postel om vervolgens weer terug te gaan naar Nederlands grondgebied. Uiteindelijk komen de deelnemers aan in Reusel bij Taverne D’n Ouwe Brandtoren. Een bijzondere en razendpopulaire locatie midden in de natuur net buiten Reusel. Parkeren was wel even een kleine uitdaging, maar de locatie was verder speciaal voor ons gereserveerd en we werden op een geweldig gastvrij manier ontvangen door Ralph en zijn team. In de voor ons gereserveerde zaal en het aangrenzende terras van D’n Ouwe Brandtoren konden de deelnemers even tot rust komen en genieten van een uitstekend verzorgde lunch nadat de controlekaarten waren ingeleverd bij Piet en Carola.

Etappe 3

Met een goed gevulde maag vertrokken alle deelnemers weer vanuit Reusel in zuidelijke richting voor de derde en laatste etappe. De deelnemers kregen gelijk te maken met een kleine omleiding in de route als gevolg van een wielerronde in Bladel die ook een stukje van onze route gebruikte. Gelukkig slechts een klein stukje. Na deze omleiding gingen we weer de grens over naar België om het mooie Vlaamse landschap te gaan ontdekken. Opnieuw door een reeks van plaatsjes die voor menigeen volstrekt onbekend zullen zijn geweest. De route ging eerst naar Arendonk om vervolgens via Ravels, Weelde en Poppel weer terug te keren naar Nederlands grondgebied. Opnieuw toch ook weer een heel andere omgeving en ook dat leverde weer fraaie foto’s op.

Terug in Nederland ging de route door het fraaie natuurgebied Wellendseindsche Heide richting Hooge Mierde. De route ging over een bijzonder smal weggetje waar de auto niet breder dan 2,00 meter mocht zijn en hier bleek dat lang niet iedereen in staat is om de breedte van de auto goed in te schatten. Dat zorgde ervoor dat een automobilist op het betonblok was gereden die de breedte markeerde (gelukkig geen deelnemer!). Hierdoor was de weg volledig geblokkeerd. Sander en Sem hadden razendsnel een omleidingsroute gecreëerd maar er waren vele deelnemers die de dwangpijlen gemist hadden en dus tóch in de fuik reden. Deze groep moest dus wachten tot de bewuste auto werd afgesleept waarna ze de route konden vervolgen. Daarbij was één van onze deelnemers zo lief om iedereen even langs de 2,00 meter smalle doorgang tussen de betonblokken door te leidenom ervoor te zorgen dat niemand van ons hetzelfde zou overkomen (hulde daarvoor!).

Na dit oponthoud konden de deelnemers zich opmaken voor het laatste deel van de route. Op de weg terug richting Boxtel ging de route verder noordwaarts langs pittoreske dorpjes als Esbeek, Baarschot, Westelbeers, Middelbeers en Oirschot. Ook het laatste deel van de route was erg fraai dus er bleef genoeg te zien en te beleven tot aan het eind. Vanaf Oirschot door natuurgebied De Mortelen via Lennisheuvel weer terug naar Boxtel waar de finish weer bij Eetcafé De Oude Ketting was.

De Finish

Na het inleveren van de controlekaarten bij Bertus en Carolien werden de deelnemers ontvangen met een lekker hapje en drankje en kon gezellig na gekletst worden over alles wat onderweg is meegemaakt. Bijvoorbeeld over de stoffige onverharde stukjes route, de creatieve route die door Arendonk gevolgd moest worden en de problemen bij het betonblok op de zeer smalle weg door het natuurgebied.

De prijsuitreiking

Terwijl iedereen lekker aan het nagenieten was, waren Sander en Sem bijzonder druk met het tellen van de punten om zo tot een einduitslag in de PRO- en SPORT-Klasse te komen. Toen de score opgemaakt was kon worden overgegaan tot de prijsuitreiking. Traditiegetrouw was het ook deze keer weer bijzonder spannend en waren de onderlinge verschillen erg klein. Naast de gebruikelijke bekers waren deze keer weer fraaie prijzen beschikbaar gesteld door Shop for Covers en Piet Boere Autodetailer (Xeon Detailing producten).

En de winnaars in de PRO-Klasse zijn:

  1. Ries Hopmans & Yana Hopmans in de Burton Classic – 1.556 pnt.
  2. Robert Kleine & Jeannet Kleine in de Renault Mégane – 1.272 pnt.
  3. Jos Hamhuis & Janine Hamhuis in de BMW E46 330Ci – 1.203 pnt.

De winnaars in de SPORT-Klasse zijn:

  1. Johan Leeuwerke & Monique Cornelisse in de Mazda MX-5 – 1.450 pnt.
  2. Steven Waijenberg & Jantine Waijenberg in de Audi A3 – 1.305 pnt.
  3. Bas Leeftink & Bob Leeftink in de Saab 9-3 – 1.275 pnt.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor een overheerlijke verzorgde BBQ voor diegene die hiervoor gekozen hadden. Voor de overige deelnemers was de dag hiermee tot een einde gekomen.

Links

De volledige uitslag van de Nationale Cabrio Rit vind je hier
Een selectie van de mooiste foto’s gemaakt door Luuk & Robin Hoogen vind je hier

Succes

Dankbaar! Dat is het terugkerende woord in dit verslag. Wat ons betreft kunnen we terugkijken op een bijzonder succesvolle dag waarop vrijwel alles, inclusief het weer, meezat. Er waren bijzondere auto’s, hele leuke en gezellige mensen, een prachtige route en mooie pauze locaties.

Wij gaan weer aan de slag met de voorbereidingen voor ons volgende evenement, het September Uitje 2022 voor Stichting SPS, en hebben er nu alweer zin in. Alle deelnemers bedankt voor jullie komst en hopelijk zien we elkaar weer bij de start van het September Uitje 2022 voor Stichting SPS!

Dankwoord

Langs deze weg wil ik graag iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het succes. Naast alle bedrijven die ons in welke vorm dan ook bijstaan doel ik dan natuurlijk vooral op alle vrijwilligers die er alles aan gedaan hebben om iedereen een leuke dag te bezorgen. In willekeurige volgorde; Sander, Sem, Robin, Luuk, Bertus, Carolien, Piet, Carola, Gerben en Gea. Jullie zijn stuk voor stuk kanjers!

Als laatste, maar zeker niet de minste, een speciaal dankwoord voor mijn lieve vrouw Elien die me de tijd en ruimte gunt om deze uit de hand gelopen hobby uit te oefenen!

Rest mij jullie uit te nodigen om de website, nieuwsbrief en/of social media goed in de gaten te houden voor toekomstige evenementen. We hopen jullie daar dan ook weer te mogen verwelkomen.