Het evenement

Op zondag 27 september 2020 werd de tiende (jubileum) Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans September Uitje. Tot op het laatste moment was het spannend of deze rit verreden zou kunnen worden als gevolg van alle corona perikelen maar gelukkig mochten we met elkaar toch nog een mooie dag hebben. Ook deze keer mochten we weer gebruik maken van één van de mooie vakantieparken van Droomparken. Deze keer was onze keuze gevallen op Droompark Bad Hulckesteijn aan het Veluwemeer nabij Nijkerk.

“The Official Aftermovie”

Uiteraard hebben we ook dit jaar weer geprobeerd om een leuk filmpje te maken van de dag om nog even lekker te kunnen nagenieten. We hopen dat jullie het ook leuk vinden om terug te kijken.

Speciale dank aan Gerben Abbink van VPA-Nijverdal voor het monteren van de beelden en aan Bart Voogd voor de voice-over!

Het team van Droompark Bad Hulckesteijn en de medewerkers van Brasserie De Vuurtoren zorgden voor een perfecte gastvrije ontvangst met inachtneming van de op dat moment geldende maatregelen en het was goed om te zien dat iedereen zich zo goed mogelijk aan de richtlijnen hield. De deelnemers werden ontvangen met koffie en wat lekkers bij Brasserie De Vuurtoren. De dag begon fris, maar al met al mochten we deze keer zeker niet klagen. Het bleek een prima cabriodag te gaan worden. Het dak kon er lekker vanaf en daar hopen we natuurlijk altijd met z’n allen op! Nadat iedereen zich had gemeld bij Merel en Anne aan de inschrijftafel kon iedereen zich dan ook gaan opmaken voor een mooie dag.

De start

Deze keer moesten we het aantal deelnemende equipes opnieuw behoorlijk beperken als gevolg van de COVID-19 perikelen maar gelukkig mochten we toch 45 equipes ontvangen in Nijkerk die er allemaal enorm veel zin in hadden. Dit jaar voor het eerst verdeeld over een PRO-Klasse, SPORT-Klasse en TOER-Klasse. Omdat we vraag kregen naar wat meer uitdaging was dit jaar daarom de PRO-Klasse als optie toegevoegd. De deelnemers aan de PRO- en SPORT-Klasse vertrokken vanaf 9:45 uur met telkens 1 minuut tussenpauze vanaf het bijzondere parkeerterrein waar de auto’s tussen de boten stonden opgesteld. En dat zorgde  voor een unieke sfeer en toch ook wel erg mooie foto’s.

De PRO- en SPORT-Klasse kent een drietal etappes met een extra koffiepauze in verband met de ongeveer 40 kilometer langere route. De TOER-Klasse kende twee etappes. De deelnemers komen elkaar onderweg af en toe tegen en dus is het zaak voor de navigator om goed op te blijven letten en niet blind achter je voorligger aan te rijden. Want die kan zomaar in een andere klasse deelnemen.

De nieuwe PRO-Klasse kende vooral meer navigatie uitdagingen dan de SPORT-Klasse. Zij werden “getrakteerd” op een foto route, een graden route en een punten route. Daarnaast was de volgorde van de bol-pijl situaties regelmatig flink door elkaar gehaald en dus was het noodzakelijk om de aandacht er goed bij te houden. De SPORT-Klasse kende alleen een route volgens het bekende bol-pijl systeem.

De route – Etappe 1

De PRO- en SPORT-Klasse vertrokken vanuit Nijkerk in westelijke richting via prachtige kleine landweggetjes richting de eerste meldpost. De route liep ondermeer via Bunschoten-Spakenburg, Eembrugge, Eemnes richting Laren. Door wegwerkzaamheden moesten de deelnemers een kleine stukje autobaan nemen om weer op de mooie route uit te komen. Iets waar we in Nederland regelmatig tegenaan lopen.

Via ondermeer Blaricum, Huizen en Bikbergen ging de route richting het historische centrum van Naarden-Vesting. Op weg daar naartoe hadden we zelfs nog een mooi stukje onverharde weg gevonden door een prachtig natuurgebied. Na al deze “Gooise glamour” was het nog maar een klein stukje naar de koffiepauze. De meldpost was bij Gasterij Stadzigt, een prachtige locatie van Natuurmonumenten net buiten Naarden. Hier zaten Jenny en Fleur de deelnemers op te wachten met en was er even tijd voor een kop koffie en wat lekkers.

Etappe 2

Vanuit Naarden vertrokken de deelnemers door een schitterend natuurgebied langs het Naardermeer en langs de Vecht richting Weesp. Door het centrum van deze vestingstad ging de route verder langs het water richting Nigtevegt en Driemond richting Abcoude.

Vanuit Abcoude liep de route door een geweldig waterrijk gebied over smalle weggetjes waarbij het soms nauwelijks mogelijk was om elkaar te passeren. Vanaf Vinkeveen ging de route weer verder via Baambrugge en Loenersloot om vanaf Vreeland weer uit komen bij de Vecht. Langs het water ging de route via Loenen aan de Vecht en Nieuwersluis naar Breukelen om daar uit te komen bij de lunchlocatie. Het gezellige Italiaanse restaurant De Olifant dat speciaal voor ons de deuren geopend had. Hier konden de deelnemers even tot rust komen en genieten van een uitstekend verzorgde lunch nadat de controlekaarten waren ingeleverd bij Peter en Ilona.

Etappe 3

Met een goed gevulde maag vertrokken alle deelnemers weer vanuit Breukelen voor de derde en laatste etappe. De route was het eerste deel opnieuw zeer waterrijk te noemen en ging ondermeer langs Maarssen, Oud-Zuilen en Tienhoven. Langs de Maarsseveense Plassen en de Loosdrechtse Plassen kwamen de deelnemers uit in Nieuw-Loosdrecht waarna de route ineens een ander karakter begon te krijgen. Via Hollandsche Rading en Maartensdijk ging het namelijk meer de bossen in om uit te komen in Lage Vuursche. Langs de residentie van Prinses Beatrix om vervolgens weer verder te gaan richting Soest.

Vanaf Soest ging de route verder via Baarn, waar voor de PRO-Klasse nog een punten route bedacht was, Eembrugge en Nijkerk om vervolgens weer terug te keren naar Droompark Bad Hulckesteijn voor de finish.

De Finish

Na het inleveren van de controlekaarten bij Merel en Anne werden de deelnemers gastvrij ontvangen door de medewerkers van Brasserie De Vuurtoren met een lekker hapje en drankje en kon gezellig nagekletst worden over alles wat onderweg is meegemaakt.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor een overheerlijk buffet voor diegenen die dit hadden bijgeboekt. Het team van Brasserie De Vuurtoren had het prima voor elkaar en dus werden de buikjes rijkelijk gevuld.

De prijsuitreiking

Terwijl iedereen lekker aan het nagenieten was, waren Sander en Sem bijzonder druk met het tellen van de punten om zo tot een einduitslag in de PRO- en SPORT-Klasse te komen. Toen de score opgemaakt was kon worden overgegaan tot de prijsuitreiking. Ook deze keer was het weer bijzonder spannend en waren de onderlinge verschillen erg klein. Naast de gebruikelijke bekers waren deze keer weer fraaie prijzen beschikbaar gesteld door Vikas van Driel Exclusive Carcleaning, Shop for Covers en Potvolblommen.nl.

Deze jubileumeditie gaf ook de gelegenheid om nog eens terug te kijken op de afgelopen tien evenementen en daarbij was ons iets bijzonders opgevallen. Er was namelijk ook een jubilaris in die zin dat er één deelnemer is die alle tien (!!) de evenementen heeft meegedaan. Extra opmerkelijk dat we het daarbij hebben over een navigator die nog niet eens 18 jaar is en dus geen rijbewijs heeft. We hebben het natuurlijk over Yana Hopmans en we konden dit bijzondere moment natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Na een mooie speech door Sander werd Yana dan ook even goed in het zonnetje gezet en verwend met een Cabrio Fans outfit die we speciaal voor haar hebben laten maken. Uiteraard voorzien van haar eigen naam.

Dan over tot de prijswinnaars. In de PRO-Klasse gingen de prijzen naar:

  1. Gert van de Braak & Lucia van de Braak in de Porsche Boxster S – 1.969 pnt.
  2. Manon Hartelman & Rick Kleine in de Renault Mégane – 1.950 pnt.
  3. Ries Hopmans & Yana Hopmans in de Burton Classic – 1.659 pnt.

De prijswinnaars in de SPORT-Klasse zijn:

  1. Berry Walen & Sjack van Sambeeck in de Renault Mégane – 1.320 pnt.
  2. René Breedveld & Gerhard Breedveld in de Renault Mégane CC – 1.319 pnt.
  3. Jan Lenting & Dawn Brand in de Toyota MR2 – 1.198 pnt.

Links

De volledige uitslag van het September Uitje vind je hier
Een selectie van de mooiste foto’s gemaakt door Luuk & Robin Hoogen vind je hier

Succes

Wat ons betreft kunnen we terugkijken op een bijzonder succesvolle dag waarop vrijwel alles meezat. Er waren bijzondere auto’s, hele leuke en gezellige mensen, een prachtige route en mooie pauze locaties.

Wij gaan weer aan de slag met de voorbereidingen voor ons volgende evenement, het Lente Uitje 2021 en hebben er nu alweer zin in. Alle deelnemers bedankt voor jullie komst en hopelijk zien we elkaar weer bij de start van het Lente Uitje!

Dankwoord

Als laatste wil ik graag iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het succes. Naast alle bedrijven die ons in welke vorm dan ook bijstaan doel ik dan natuurlijk vooral op alle vrijwilligers die er alles aan gedaan hebben om iedereen een leuke dag te bezorgen. In willekeurige volgorde; Sander, Sem, Robin, Luuk, Jenny, Fleur, Merel, Anne, Minko, Miranda, Vikas, Gerben en Gea. Jullie zijn stuk voor stuk kanjers!