Het evenement

Op zondag 30 september 2018 werd de zesde Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans September Uitje voor St. STOP Hersentumoren. De rit kende deze keer een vertrouwde startlocatie want we mochten weer te gast zijn bij onze vrienden van Mensperience Store Only for Men in Doesburg waar Roy Kern en zijn team ons bijzonder gastvrij ontvingen met een kop koffie en vers gebakken koeken. De opbrengst van het evenement ging ook dit jaar weer, na aftrek van kosten, naar een goed doel. De stichting STOP Hersentumoren.

“The Official Aftermovie”

Uiteraard hebben we ook dit jaar weer geprobeerd om een leuk filmpje te maken van de dag om nog even lekker te kunnen nagenieten. We hopen dat jullie het ook leuk vinden om terug te kijken.

Onze meerjarige deal met de weergoden kwam ook dit jaar weer goed van pas. De dag begon gelijk stralend met een strak blauwe lucht. Het was weliswaar iets frisser als voorgaande edities maar we hadden zeker niets te klagen. Het was al snel lekker genoeg om de koffie lekker buiten op te drinken.

De start

Deze keer mochten we 52 equipes verwelkomen bij de start, opgedeeld in een Sport- en Toerklasse. De deelnemers aan de Sportklasse vertrokken vanaf 10:01 uur met telkens een minuut tussenpauze.

De Sportklasse rijdt drie etappes en de Toerklasse kent twee etappes. Vanwege de ongeveer 40 kilometer langere route is voor de Sportklasse rijders een extra pauze ingelast voor een lekker bakkie koffie. Alle deelnemers komen elkaar vervolgens weer tegen bij de lunchlocatie.

De route – Etappe 1

Vanuit Doesburg vertrokken de deelnemers richting de Posbank om daar vervolgens omheen te rijden via een fraaie route langs onder andere Kasteel Biljoen in Velp en het mooie Rozendaal. Daarna reden de deelenemers op een unieke manier dwars door het Arnhemse Park Zypendaal.

Door het prachtige landschap liep de route verder richting de koffiepauze voor de Sportklasse. Deze was in Oosterbeek waar de deelnemers werden ontvangen bij Restaurant Klein Hartenstein.

Etappe 2

Na de korte break ging de route verder door een zeer gevarieerd landschap in de richting van de Utrechtse Heuvelrug. Wegwerkzaamheden hadden ervoor gezorgd dat we de dag voor het September Uitje nog een flinke omleiding moesten verzinnen maar dat pakte eigenlijk bijzonder goed uit. De omleiding was misschien nog wel fraaier dan de oorspronkelijke route.

Vanaf Oosterbeek ging de route ondermeer langs Doorwerth, Wolfheze, Renkum, Wageningen en Achterberg om uiteindelijk aan te komen bij de schiterrende lunchlocatie in Rhenen. Midden in de bossen ligt daar het fraaie Residence Rhenen waar we perfect werden ontvangen voor een uitgebreide lunch.

Etappe 3

Met een goed gevulde buik gingen de deelnemers weer op pad. De route liep door het centrum van Rhenen om vervolgens het water over te steken voor een fraaie route over de dijken naar Randwijk, Heteren en Driel.

Vervolgens ging de route via Elst naar Huissen waar de deelnemers de pont moesten nemen om het water over te steken waarna de route verder liep via Doesburg naar de finish in Brummen. In het buitengebied van Brummen werden we gastvrij ontvangen bij Uitspanning De Vroolijke Frans.

De finish

Eenmaal aangekomen bij De Vroolijke Frans konden de deelnemers nog even lekker nagenieten van de mooie dag onder het genot van een hapje en een drankje terwijl de organisatie aan de slag ging met de puntentelling voor de Sportklasse deelnemers. Sander en Sem Bakker hadden er weer een flinke klus aan maar uiteindelijk kon er een winnaar worden vastgesteld. Tijdens het wachten op de prijsuitreiking werden de deelnemers ook nog even geïnformeerd door voorzitter Klaske Hofstee van de Stichting STOP Hersentumoren over de bittere noodzaak om geld in te zamelen voor dit goede doel. Klaske reed samen met haar partner Nico ook mee in de Toerklasse en kan uit eigen ervaring vertellen over gevolgen van deze verschrikkelijke ziekte en dat maakte indruk. We zijn dan ook blij dat we als Cabrio Fans een bijdrage hebben kunnen leveren.

In dat kader koos de organisatie er ook voor om Edward Zeevat van Zeevat Hypotheken & Verzekeringen nog even in het zonnetje te zetten. Voor het tweede achtereenvolgende jaar was Edward de grootste donateur ten behoeve van de St. STOP Hersentumoren en dat verdiende toch wel even een applausje!

De winnaars

En dan is het tijd voor de prijsuitreiking voor de deelnemers in de Sportklasse. Deze keer stonden weer een aantal zeer ervaren equipes aan de start en het was dan ook niet echt een verrassing dat die met de prijzen aan de haal gingen. Wel was het bijzonder spannend wie uiteindelijk eerste zou gaan worden want de verschillen waren echt minimaal en uiteindelijk moesten de opgelopen strafpunten voor tijdsoverschrijding het verschil maken.

En de winnaars zijn:

  1. Gert & Lucia van de Braak in de Porsche Boxster S – 2.063 pnt.
  2. Manon Hartelman & Rick Kleine in de Renault 19 1.8 16v – 1.974 pnt.
  3. Peter Hopmans & Gilles Hopmans in de Burton Sport – 1.651 pnt.

Succes

Al met al kijken we opnieuw terug op een zeer succesvolle dag met bijzondere auto’s, hele leuke en gezellige mensen, een prachtige route en heerlijk weer. Meer hadden we toch niet kunnen wensen! Dat betekent voor ons dat het September Uitje een groot succes was en dat we weer vol energie aan de slag gaan met de voorbereidingen voor het seizoen 2019. Alle deelnemers bedankt voor jullie komst en hopelijk zien we elkaar weer aan de start van het Lente Uitje in 2019.

De volledige uitslag van het September Uitje vind je hier
Een selectie van de mooiste foto’s gemaakt door Robin & Luuk Hoogen vind je hier