Verslag September Uitje 20182018-10-16T07:43:05+00:00

Het evenement

Op zondag 30 september 2018 werd de zesde Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans September Uitje voor St. STOP Hersentumoren. De rit kende deze keer een vertrouwde startlocatie want we mochten weer te gast zijn bij onze vrienden van Mensperience Store Only for Men in Doesburg waar Roy Kern en zijn team ons bijzonder gastvrij ontvingen met een kop koffie en vers gebakken koeken. De opbrengst van het evenement ging ook dit jaar weer, na aftrek van kosten, naar een goed doel. De stichting STOP Hersentumoren.

Onze meerjarige deal met de weergoden kwam ook dit jaar weer goed van pas. De dag begon gelijk stralend met een strak blauwe lucht. Het was weliswaar iets frisser als voorgaande edities maar we hadden zeker niets te klagen. Het was al snel lekker genoeg om de koffie lekker buiten op te drinken.

De start

Deze keer mochten we 52 equipes verwelkomen bij de start, opgedeeld in een Sport- en Toerklasse. De deelnemers aan de Sportklasse vertrokken vanaf 10:01 uur met telkens een minuut tussenpauze.

De Sportklasse rijdt drie etappes en de Toerklasse kent twee etappes. Vanwege de ongeveer 40 kilometer langere route is voor de Sportklasse rijders een extra pauze ingelast voor een lekker bakkie koffie. Alle deelnemers komen elkaar vervolgens weer tegen bij de lunchlocatie.

De route – Etappe 1

Vanuit Doesburg vertrokken de deelnemers richting de Posbank om daar vervolgens omheen te rijden via een fraaie route langs onder andere Kasteel Biljoen in Velp en het mooie Rozendaal. Daarna reden de deelenemers op een unieke manier dwars door het Arnhemse Park Zypendaal.

Door het prachtige landschap liep de route verder richting de koffiepauze voor de Sportklasse. Deze was in Oosterbeek waar de deelnemers werden ontvangen bij Restaurant Klein Hartenstein.

Etappe 2

Na de korte break ging de route verder door een zeer gevarieerd landschap in de richting van de Utrechtse Heuvelrug. Wegwerkzaamheden hadden ervoor gezorgd dat we de dag voor het September Uitje nog een flinke omleiding moesten verzinnen maar dat pakte eigenlijk bijzonder goed uit. De omleiding was misschien nog wel fraaier dan de oorspronkelijke route.

Vanaf Oosterbeek ging de route ondermeer langs Doorwerth, Wolfheze, Renkum, Wageningen en Achterberg om uiteindelijk aan te komen bij de schiterrende lunchlocatie in Rhenen. Midden in de bossen ligt daar het fraaie Residence Rhenen waar we perfect werden ontvangen voor een uitgebreide lunch.

Etappe 3

Met een goed gevulde buik gingen de deelnemers weer op pad. De route liep door het centrum van Rhenen om vervolgens het water over te steken voor een fraaie route over de dijken naar Randwijk, Heteren en Driel.