Het evenement

Op zondag 24 september 2017 werd de vierde Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans September Uitje voor St. STOP Hersentumoren. Deze rit kende een nieuwe start- en finishlocatie. De start was dit jaar bij onze vrienden van Cabrio Styling & Supply in Apeldoorn waar we door het team bijzonder gastvrij werden ontvangen met een kop koffie. De opbrengst van het evenement ging na aftrek van kosten opnieuw naar een goed doel. De stichting STOP Hersentumoren.

Ook dit jaar waren de weergoden ons bijzonder gunstig gestemd al liet de zon wel even op zich wachten. Bij de start in Apeldoorn was het nog flink fris en mistig maar dat gaf ook wel weer een bijzonder sfeer. Ruim 70 deelnemende equipes waren verdeeld over een Sport- en Toerklasse waardoor het gezellig druk was in Apeldoorn. De eerste equipe in de Sportklasse ging om 10.01 uur van start en had het eerste deel van de route dus wat extra uitdaging bij het vinden van de zoekfoto’s door het beperkte zicht. De Toerklasse startte om 11.00 voor een wat kortere route.

De route

De Sportklasse vertrok vanuit Apeldoorn richting de IJssel om vanaf daar een mooi stuk langs het water noordwaarts te rijden. Vanaf de IJssel ging het vervolgens via Epe richting de Hoge Veluwe voor de koffiepauze in het mooie Vierhouten bij Restaurant De Boerenschuur.

Het tweede deel tot aan de lunch ging over de Veluwe onder andere langs het mooie Kasteel Staverden, Ermelo, Speuld, Garderen, Kootwijk en Assel weer terug richting Apeldoorn. De lunchlocatie was bij het gezellige restaurant Gewoon Gastvrij in Wenum-Wiesel waar een uitstekend lunchbuffet voor ons klaarstond. Inmiddels was de zon lekker doorgebroken waardoor de meeste deelnemers lekker op het terras gingen zitten om de eerste ervaringen met elkaar te delen.

Na de lunch kregen de equipes weer een heel ander soort route voor de kiezen dwars door het mooie platteland. Ondermeer langs het vliegveld Teuge en langs recreatieplas Bussloo ging de route richting Lieren en Beekbergen. Op dit punt kruiste de route van de Sportklasse die van de Toerklasse wat soms tot enige verwarring leidde. De route ging vervolgens weer richting de IJssel om uiteindelijk te eindigen in het mooie Ellecom aan de voet van de Posbank.

Hier werden de deelnemers ontvangen bij de finishlocatie Restaurant De Peerdestal voor een gastvrije ontvangst met een hapje en een drankje terwijl de organisatie aan de slag kon met de puntentelling ten behoeve van het eindklassement. Voor de deelnemers in de Sportklasse stonden immers nog een paar prijzen te wachten.

De prijswinnaars

De route van de Sportklasse was opgezet volgens het zogenaamde “bol-pijl”-systeem en kende daarnaast enkele zoekopdrachten in de vorm van zoekfoto’s waarmee de deelnemers punten konden scoren. Daarnaast was iedereen voorzien van een tijdschema met ideaaltijden waarin men geacht werd de route af te leggen. Te vroeg of te laat aankomen bij een meldpost leverde als gevolg hiervan strafpunten. Het meedoen aan dit competitie element was volledig vrijblijvend maar al snel bleek dat menig deelnemer steeds fanatieker begon te worden. De scores brachten een einduitslag met dit keer een overduidelijke winnaar!

De eerste prijs ging dit jaar overtuigend naar de equipe Gert & Lucia van de Braak in hun fraaie witte Porsche Boxster S.

De tweede prijs (en daarmee de eerste prijs binnen de “Team Kleine competitie”) ging deze keer naar Robert & Jeannet Kleine in hun Renault Mégane.

De derde prijs bleef eveneens bij de familie Kleine en was voor een debutantenteam. De dames Carolien Kleine & Lisanne Boschman in hun Fiat 500c.

Diner

Dit jaar werd voor het eerst de mogelijkheid geboden om aansluitend lekker te kunnen dineren bij De Peerdestal en daarvan werd gretig gebruik gemaakt en we werden zeker niet teleurgesteld. Het buffet dat werd geserveerd was bijzonder geslaagd en iedereen kon er uitgebreid van genieten. Voorafgaand aan het diner kregen de deelnemers nog even wat aanvullende informatie over de St. STOP Hersentumoren van de voorzitster van de stichting Klaske Hofstee die de hele dag onze gast was en ook de rit met ons heeft meegereden. Klaske gaf ons inzicht in de materie en bewees eens te meer waarom we de Stichting een warm hart toedragen. Na het diner gingen de laatste deelnemers voldaan huiswaarts.

Succes

Al met al was het opnieuw een gedenkwaardige dag met bijzonder mooie auto’s, superleuke mensen, een fraaie route en aangenaam weer! Veel meer hadden we niet kunnen wensen toch? Dat we daarbij ook nog een mooi bedrag hebben weten op te halen voor de St. STOP Hersentumoren maakt het helemaal af. Iets wat zeker ook niet mogelijk was geweest zonder de hulp van onze sponsoren en een aantal daarvan wil ik toch graag nog even in het zonnetje zetten:

– Zeevat Hypotheken & Verzekeringen (meer info)
– Cabrio Styling & Supply (meer info)
– A-Krediet (meer info)
– Peter de Kapper (meer info)

Dat betekent voor ons dat het September Uitje weer een succes was en dat we weer vol energie aan de slag gaan met de voorbereidingen voor de volgende toerrit. Hou de kalender dus goed in de gaten en zet zondag 30 september 2018 maar vast met potlood in je agenda! We hopen jullie een volgende keer allemaal weer aan de start te zien. Bedankt voor jullie komst en hopelijk tot gauw!

De volledig uitslag van het September Uitje 2017 vind je hier
Alle foto’s gemaakt door Robin & Luuk Hoogen vind je hier