Het evenement

Op zondag 25 september 2016 werd de derde Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans September Uitje 2016.

Deze rit kende wederom het historische Doesburg als start- en finishlocatie waarbij we te gast waren bij Mensperience Store Only for Men waar we opnieuw geweldig zijn ontvangen met een lekkere bak koffie om de dag goed te beginnen.

Aan het begin van de week leek het er nog even op dat de weergoden ons in de steek gingen laten maar uitgerekend op zondag konden we één van de mooiste septemberdagen ooit laten noteren met temperaturen van zo’n 26 graden en dus konden de 35 deelnemende equipes zich insmeren met zonnebrandolie en dakloos van de rit gaan genieten.

De route

Om 10:01 uur vertrokken de eerste deelnemers richting de eerste meldpost. De route over de Veluwe was afwisselend en kende zelfs de nodige stukken onverharde weg. Via o.a. Eerbeek, Loenen, Hoenderloo en Beekbergen kwamen de deelnemers aan in Lieren waar ze bij Eetcafé De Nieuwe Ruijsch werden opgewacht met koffie en gebak.

Na de koffie kregen de deelnemers een route voorgeschoteld die o.a. langs de IJssel liep en daardoor weer een heel ander karakter kende. Via Zutphen kwamen de deelnemers uiteindelijk aan in het kleine Baak waar een uitgebreid lunchbuffet voor ze klaarstond bij Het Wapen van Baak. Dankzij het fantastische weer kon iedereen even rustig bijkomen op het terras en van het zonnetje en de maaltijd genieten.

Na de lunch vertrekken de deelnemers via een fraaie route terug richting Doesburg. Hier krijgt het September Uitje nog even een internationaal tintje want we steken ook nog even de grens over naar onze oosterburen. Na de beklimming van de Elter Berg waar nog even goed gepuzzeld moest worden voor het klassement, gaat het traject verder richting de finish bij Mensperience Store Only for Men. Daar werd iedereen weer opgewacht door de medewerkers van Only for Men die iedereen van een hapje en een drankje voorzagen, terwijl de organisatie aan de slag kon met de puntentelling ten behoeve van het eindklassement. Voor de fanatieke deelnemers stonden er immers nog een paar prijzen te glimmen.

De prijswinnaars

De route was opgezet volgens het zogenaamde “bol-pijl”-systeem en kende daarnaast enkele zoekopdrachten in de vorm van zoekfoto’s waarmee de deelnemers punten konden scoren. Daarnaast was iedereen voorzien van een tijdschema waarin men geacht werd de route af te leggen. Te vroeg of te laat aankomen bij een meldpost leverde als gevolg hiervan strafpunten op. Het meedoen aan dit competitie element was volledig vrijblijvend maar al snel bleek dat menig deelnemer steeds fanatieker begon te worden! De scores brachten een spannend eindklassement met toch een duidelijke winnaar.

De beker voor de eerste prijs ging daarmee naar de equipe van Gert & Lucia van de Braak met hun fraaie Porsche Boxster S! De tweede prijs ging naar een equipe die uitzonderlijk goed gescoord had met de zoekfoto’s maar wat wil je ook met twee extra paar ogen aan boord. We hebben het natuurlijk over Jeroen, Wendy, Bram en Thijs Ebbers in hun schitterende klassieke VW Kever. De derde en laatste prijswinnaar was eveneens een aardige. De equipe bestaande uit Manon Hartelman en Rick Kleine met hun Renault 19 die daarmee ook de winnaar was van de onderlinge “team Kleine competitie”.

Succes

Al met al was het een zeer gedenkwaardige dag met bijzonder mooie auto’s, hele leuke mensen, een fraaie route en fantastisch weer. Veel meer hadden we niet kunnen wensen, toch? Dat betekent voor ons dat het September Uitje 2016 een succes was en dat we weer vol energie aan de slag gaan met de voorbereidingen van de volgende toerrit. Hou de kalender dus goed in de gaten en zet zondag 24 september 2017 maar vast met potlood op je eigen kalender. We hopen jullie een volgende keer allemaal weer aan de start te zien. Bedankt voor jullie komst en hopelijk tot gauw.

De volledige uitslag van het September Uitje 2016 vind je hier.
Een selectie van de mooiste foto’s gemaakt door Robin & Luuk Hoogen vind je hier.