Het evenement

Op zondag 27 juni 2021 werd de elfde Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans Nationale Cabrio Rit. Het eerste event van het seizoen 2021 omdat we het Lente Uitje om de welbekende redenen hebben moeten uitstellen naar augustus. Maar deze keer zat het mee en konden we lekker weer van start gaan. Met dank aan Frank & Patricia die ons getipt hadden, waren we deze keer voor de start en finish te gast bij een bijzondere locatie. Restaurant Het Tussenstation in Lisse vlakbij de Keukenhof!

“The Official Aftermovie”

Uiteraard hebben we ook dit jaar weer geprobeerd om een leuk filmpje te maken van de dag om nog even lekker te kunnen nagenieten. We hopen dat jullie het ook leuk vinden om terug te kijken.

Speciale dank aan Gerben Abbink van VPA-Nijverdal voor het monteren van de beelden en aan Bart Voogd voor de voice-over!

Het team van Het Tussenstation in Lisse zorgde voor een perfecte ontvangst. De deelnemers werden ontvangen met koffie en wat lekkers op het voormalige perron van dit oude stationnetje dat nu dienst doet als gezellig terras.En de weergoden werkten deze keer weer eens lekker mee waardoor de temperatuur al snel aangenaam was. Later op de dag zouden de temperaturen zelfs oplopen naar zomerse waarden van boven de 25 graden. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een mooie dag van te maken. Bij aankomst mochten de deelnemers zich eerst even melden bij Piet en Carola die iedereen hartelijk welkom heetten.

De start

Ook deze keer moesten we het aantal deelnemende equipes nog wel enigszins beperken als gevolg van de COVID-19 perikelen maar gelukkig konden we toch 50 equipes ontvangen in Lisse die er allemaal enorm veel zin in hadden. Dit jaar opnieuw verdeeld over een PRO-Klasse, SPORT-Klasse en TOER-Klasse. Omdat we vraag kregen naar wat meer uitdaging was vorig jaar daarom de PRO-Klasse als optie toegevoegd. De deelnemers aan de PRO- en SPORT-Klasse vertrokken vanaf 10:01 uur met telkens 1 minuut tussenpauze. De weersomstandigheden waren top, dus het dak kon er gelijk af.

De PRO- en SPORT-Klasse kent een drietal etappes met een extra koffiepauze in verband met de ongeveer 30 kilometer langere route. De TOER-Klasse kende twee etappes. De deelnemers komen elkaar onderweg af en toe tegen en dus is het zaak voor de navigator om goed op te blijven letten en niet blind achter je voorligger aan te rijden. Want die kan zomaar in een andere klasse deelnemen.

De PRO-Klasse kende vooral meer navigatie uitdagingen dan de SPORT-Klasse. Zij werden “getrakteerd” op een foto route, een graden route, een ingetekende lijn en een punten route. Daarnaast was de volgorde van de bol-pijl situaties regelmatig flink door elkaar gehaald en dus was het noodzakelijk om de aandacht er goed bij te houden. De SPORT-Klasse kende alleen een route volgens het bekende bol-pijl systeem. Uiteraard in beide gevallen gecombineerd met de welbekende zoekfoto’s.

De route – Etappe 1

De PRO- en SPORT-Klasse vertrokken vanuit Lisse in westelijke richting via prachtige kleine landweggetjes richting de eerste meldpost. De route liep ondermeer via Noordwijk aan Zee, Buitenkaag en Huigsloot.

Vooral in Noordwijk aan Zee was de route lastig voor de deelnemers in de PRO-Klasse. De fotoroute die daar was uitgezet leidde wel tot de nodige hoofdbrekens en ook de nodige hilariteit aangezien diverse deelnemers dit stukje van de route wel heel erg vaak opnieuw hebben gereden voordat ze de juiste route hadden ontdekt. Via ondermeer Roelofarendsveen, Oude Wetering en Leimuiderbrug ging de route uiteindelijk naar Leimuiden waar de eerste meldpost was ingericht. Deze keer weer een bijzondere locatie want de deelnemers mochten even tot rust komen bij Kampeerboerderij Straat-Hof in Leimuiden waar Jenny en Fleur de deelnemers opwachtten en er even tijd was voor een bak koffie en wat lekkers.

Etappe 2

Vanuit Leimuiden vertrokken de deelnemers richting Rijnsaterwoude. De route was weer zeer gevarieerd en ging ondermeer langs Langeraar, Vrouwenakker, Uithoorn en De Hoef. Een fraai en waterrijk gebied waardoor er onderweg genoeg te zien was. Volop mooie plekjes en het was druk op het water door de vele boten. En dat was natuurlijk niet zo vreemd, want het was prachtig weer voor een rondvaart.

Vanaf Woerdense Verlaat liep de route via prachtige natuurgebieden naar Zwammerdam om vanaf daar via Bodegraven lekker binnendoor richting Reeuwijk te gaan. Uiteindelijk komen de deelnemers daar aan bij Restaurant Mercatu vlakbij de Reeuwijkse Plassen. Hier konden de deelnemers even tot rust komen en genieten van een uitstekend verzorgde lunch nadat de controlekaarten waren ingeleverd bij Ad Jan en Anne.

Etappe 3

Met een goed gevulde maag vertrokken alle deelnemers weer vanuit Reeuwijk voor de derde en laatste etappe. De route ging eerst rondom de Reeuwijkse Plassen waar het prachtig toeven is. Via Hekenkamp, Haastrecht en Gouda. Opnieuw een heel andere omgeving en ook dat leverde weer fraaie foto’s op.

Op de weg terug richting Lisse kwamen de deelnemers onder andere door prachtige plaatsen als Reeuwijk-Dorp, Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk. Ook het laatste deel van de route was erg fraai dus er bleef genoeg te zien en te beleven tot aan het eind. Via Woubrugge, Hoogmade, Rijpwetering en Abbenes gingen de equipes weer terug naar de finish bij Restaurant Het Tussenstation in Lisse.

De Finish

Na het inleveren van de controlekaarten bij Piet en Carola werden de deelnemers ontvangen met een lekker hapje en drankje en kon gezellig na gekletst worden over alles wat onderweg is meegemaakt. Bijvoorbeeld over de fotoroute in de ochtend in Noordwijk of de vele fietsers en wandelaars met wie we de vele zeer smalle weggetjes moesten delen….

Na de prijsuitreiking was het tijd voor een overheerlijke verzorgde BBQ voor diegenen die dit hadden bijgeboekt. Het team van Het Tussenstation had het prima voor elkaar en dus werden de buikjes rijkelijk gevuld.

De prijsuitreiking

Terwijl iedereen lekker aan het nagenieten was, waren Sander en Sem bijzonder druk met het tellen van de punten om zo tot een einduitslag in de PRO- en SPORT-Klasse te komen. Toen de score opgemaakt was kon worden overgegaan tot de prijsuitreiking. Ook deze keer was het weer bijzonder spannend en waren de onderlinge verschillen erg klein. Naast de gebruikelijke bekers waren deze keer fraaie prijzen beschikbaar gesteld door Vikas van Driel Exclusive Carcleaning, Shop for Covers en Potvolblommen.nl & Terrasboom.nl.

En de winnaars in de PRO-Klasse zijn:

  1. Frank Hoffmans & Patricia Hoffmans in de Porsche 911 (992) Carrera S – 1.886 pnt.
  2. Gert van de Braak & Lucia van de Braak in de Porsche 911 (991.2) GTS – 1.609 pnt.
  3. Robert Kleine & Jeannet Kleine in de Renault Mégane – 1.588 pnt.

De winnaars in de SPORT-Klasse zijn:

  1. Marieke van Munster-Snieder & Jitske Besselink in de BMW Z3 – 1.360 pnt.
  2. Roel Kleine & Thea Kleine in de Volvo C70 T5 – 1.275 pnt.
  3. Steven Waijenberg & Jantine Waijenberg in de Audi A3 – 1.224 pnt.

Links

De volledige uitslag van de Nationale Cabrio Rit vind je hier
Een selectie van de mooiste foto’s gemaakt door Luuk & Robin Hoogen vind je hier

Succes

Wat ons betreft kunnen we terugkijken op een bijzonder succesvolle dag waarop vrijwel alles, inclusief het weer, meezat. Er waren bijzondere auto’s, hele leuke en gezellige mensen, een prachtige route en mooie pauze locaties.

Wij gaan weer aan de slag met de voorbereidingen voor ons volgende evenement, het (Nét Niet) Lente Uitje 2021 en hebben er nu alweer zin in. Alle deelnemers bedankt voor jullie komst en hopelijk zien we elkaar weer bij de start van het (Nét Niet) Lente Uitje!

Dankwoord

Als laatste wil ik graag iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het succes. Naast alle bedrijven die ons in welke vorm dan ook bijstaan doel ik dan natuurlijk vooral op alle vrijwilligers die er alles aan gedaan hebben om iedereen een leuke dag te bezorgen. In willekeurige volgorde; Sander, Sem, Anne, Robin, Luuk, Jenny, Fleur, Piet, Carola, Ad Jan, Gerben en Gea. Jullie zijn stuk voor stuk kanjers!