Het evenement

Op zondag 30 augustus 2020 werd de negende Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans Nationale Cabrio Rit. In meerdere opzichten een bijzonder evenement omdat 2020 een heel ander jaar geworden is als we van tevoren hadden bedacht. Dit had immers het 10e evenement moeten zijn maar zoals genoegzaam bekend, gooide het coronavirus roet in het eten waardoor we dit jaar geen Lente Uitje hebben kunnen organiseren. We mogen onszelf gelukkig prijzen dat we op 30 augustus toch van start konden gaan, ondanks de nodige aanpassingen om de dag zo veilig mogelijk te kunnen laten verlopen. Start en finish waren opnieuw in Boxtel maar wel bij een nieuwe locatie. Het gezellige Eetcafé De Oude Ketting!

“The Official Aftermovie”

Uiteraard hebben we ook dit jaar weer geprobeerd om een leuk filmpje te maken van de dag om nog even lekker te kunnen nagenieten. We hopen dat jullie het ook leuk vinden om terug te kijken.

Speciale dank aan Gerben Abbink van VPA-Nijverdal voor het monteren van de beelden en aan Bart Voogd voor de voice-over!

Het team van Eetcafé De Oude Ketting in Boxtel zorgde voor een perfecte ontvangst met inachtneming van de op dat moment geldende beperkende maatregelen en het was goed om te zien dat iedereen zich zo goed mogelijk hield aan de richtlijnen. De deelnemers werden ontvangen met koffie en wat lekkers op het overdekte terras. En dat het terras overdekt was, bleek helaas geen overbodige luxe. De weergoden hadden namelijk besloten om niet helemaal lekker mee te werken waardoor de dag niet helemaal droog zou gaan verlopen. Gelukkig weerhield dit de deelnemers er niet van om te komen en er met ons evengoed een mooie dag van te gaan maken. Nadat iedereen zich had gemeld bij Mark en Romy aan de inschrijftafel kon iedereen zich dan ook gaan opmaken voor mooie dag.

De start

Deze keer moesten we het aantal deelnemende equipes behoorlijk beperken als gevolg van de COVID-19 perikelen maar gelukkig mochten we toch 50 equipes ontvangen in Boxtel die er allemaal enorm veel zin in hadden. Dit jaar voor het eerst verdeeld over een PRO-Klasse, SPORT-Klasse en TOER-Klasse. Omdat we vraag kregen naar wat meer uitdaging was dit jaar daarom de PRO-Klasse als optie toegevoegd. De deelnemers aan de PRO- en SPORT-Klasse vertrokken vanaf 9:45 uur met telkens 1 minuut tussenpauze. De weersomstandigheden zorgden voor een unieke sfeer en toch ook wel erg mooie foto’s.

De PRO- en SPORT-Klasse kent een drietal etappes met een extra koffiepauze in verband met de ongeveer 40 kilometer langere route. De TOER-Klasse kende twee etappes. De deelnemers komen elkaar onderweg af en toe tegen en dus is het zaak voor de navigator om goed op te blijven letten en niet blind achter je voorligger aan te rijden. Want die kan zomaar in een andere klasse deelnemen.

De nieuwe PRO-Klasse kende vooral meer navigatie uitdagingen dan de SPORT-Klasse. Zij werden “getrakteerd” op een foto route, een graden route, een ingetekende lijn en een pijlen route. Daarnaast was de volgorde van de bol-pijl situaties regelmatig flink door elkaar gehaald en dus was het noodzakelijk om de aandacht er goed bij te houden. De SPORT-Klasse kende alleen een route volgens het bekende bol-pijl systeem.

De route – Etappe 1

De PRO- en SPORT-Klasse vertrokken vanuit Boxtel in oostelijke richting via prachtige kleine landweggetjes richting de eerste meldpost. De route liep ondermeer via Gemonde, Schijndel en Eerde.

Via ondermeer Zijtaart, Erp, Boekel en Odiliapeel ging de route langs de vliegbasis in Volkel. Daarbij waren in de route ook weer diverse stukjes onverharde wegen in de route opgenomen. Enkele stukjes daarvan waren redelijk uitdagend doordat de regen de nodige sporen had achtergelaten. Vooraf waren de deelnemers hierover geïnformeerd en was er zelfs een alternatieve route beschikbaar gesteld maar we bleken uitsluitend echte bikkels aan de start te hebben staan want iedereen reed gewoon de vooraf bedachte route. Vanaf vliegbasis Volkel was het nog maar een klein stukje naar de koffiepauze. De meldpost was bij De Brabantse Hoeve net buiten Volkel waar Jenny en Fleur de deelnemers opwachtten en er even tijd was voor een bak koffie en wat lekkers.

Etappe 2

Vanuit Volkel vertrokken de deelnemers richting Beek en Donk. De route was weer zeer gevarieerd en ging ondermeer langs Venhorst, Handel en Boerdonk. Gelukkig bleken de weersomstandigheden goed genoeg om toch een groot deel van de route open te kunnen rijden al was dat niet voor iedereen hetzelfde. De route liep als het ware door een buiengebied heen wat ervoor zorgde dat de ene deelnemer meer geluk had dan de andere.

Vanaf Beek en Donk liep de route via prachtige natuurgebieden naar Sint-Oedenrode om vanaf daar via het kleine Olland lekker binnendoor weer richting Boxtel te gaan. Uiteindelijk komen de deelnemers weer terug bij Eetcafé De Oude Ketting. Hier konden de deelnemers even tot rust komen en genieten van een uitstekend verzorgde lunch nadat de controlekaarten waren ingeleverd bij Mark en Romy.

Etappe 3

Met een goed gevulde maag vertrokken alle deelnemers weer vanuit Boxtel voor de derde en laatste etappe. De route ging deze keer in meer zuidelijke richting via Sint-Oedenrode en Nijnsel door het Vresselse Bos naar Mariaheide. Opnieuw een heel andere omgeving en ook dat leverde weer fraaie foto’s op.

Op de weg terug richting Boxtel kwamen de deelnemers onder andere door prachtige plaatsen als Lieshout, Gerwen, Nederwetten en Son en Breugel. Vervolgens over de Sonse Heide richting Best waar de deelnemers een rondje door een mooie villawijk maakten. Hier was tevens een extra uitdaging voor de PRO-Klasse deelnemers in de vorm van een zogenaamde pijlenroute. Vanaf Best liep de route via Liempde weer terug naar de finish bij Eetcafé De Oude Ketting in Boxtel.

De Finish

Na het inleveren van de controlekaarten door Mark en Romy werden de deelnemers ontvangen met een lekker hapje en drankje en kon gezellig nagekletst worden over alles wat onderweg is meegemaakt. Bijvoorbeeld de lekke band die uitgerekend onze videocrew had getroffen….

Na de prijsuitreiking was het tijd voor een overheerlijke verzorgde BBQ voor diegenen die dit hadden bijgeboekt. Het team van De Oude Ketting had het prima voor elkaar en dus werden de buikjes rijkelijk gevuld.

De prijsuitreiking

Terwijl iedereen lekker aan het nagenieten was, waren Sander en Sem bijzonder druk met het tellen van de punten om zo tot een einduitslag in de PRO- en SPORT-Klasse te komen. Toen de score opgemaakt was kon worden overgegaan tot de prijsuitreiking. Ook deze keer was het weer bijzonder spannend en waren de onderlinge verschillen erg klein. Naast de gebruikelijke bekers waren deze keer fraaie prijzen beschikbaar gesteld door Vikas van Driel Exclusive Carcleaning, Shop for Covers en Potvolblommen.nl.

En de winnaars in de PRO-Klasse zijn:

  1. Rick Kleine & Carolien Kleine in de Renault Mégane – 2.611 pnt.
  2. Ries Hopmans & Yana Hopmans in de Burton Classic – 2.040 pnt.
  3. Lilian Peters & Sandra Verpoorten in de Audi S3 – 1.896 pnt.

De winnaars in de SPORT-Klasse zijn:

  1. Jeroen Batavier & Sabine Viester in de Alfa Romeo Spider – 1.886 pnt.
  2. Marieke van Munster-Snieder & Jitske Besselink in de BMW Z3 – 1.800 pnt.
  3. Bob Leeftink & Bas Leeftink in de Saab 9-3 – 1.775 pnt.

Links

De volledige uitslag van de Nationale Cabrio Rit vind je hier
Een selectie van de mooiste foto’s gemaakt door Luuk & Robin Hoogen vind je hier

Succes

Wat ons betreft kunnen we terugkijken op een bijzonder succesvolle dag waarop vrijwel alles, behalve het weer, meezat. Er waren bijzondere auto’s, hele leuke en gezellige mensen, een prachtige route en mooie pauze locaties.

Wij gaan weer aan de slag met de voorbereidingen voor ons volgende evenement, het September Uitje 2020 en hebben er nu alweer zin in. Alle deelnemers bedankt voor jullie komst en hopelijk zien we elkaar weer bij de start van het September Uitje!

Dankwoord

Als laatste wil ik graag iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het succes. Naast alle bedrijven die ons in welke vorm dan ook bijstaan doel ik dan natuurlijk vooral op alle vrijwilligers die er alles aan gedaan hebben om iedereen een leuke dag te bezorgen. In willekeurige volgorde; Sander, Sem, Robin, Luuk, Jenny, Fleur, Mark, Romy, Vikas, Gerben en Gea. Jullie zijn stuk voor stuk kanjers!