Het evenement

Op zondag 22 augustus 2021 werd de twaalfde Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans Lente Uitje. Oorspronkelijk was deze rit gepland op 2 mei 2021 maar kon toen om bekende redenen niet doorgaan. En omdat het nu hartje zomer was, was de naam Nét Niet Lente Uitje eigenlijk beter op zijn plaats. Maar deze keer zat het mee en konden we lekker weer van start gaan. Deze keer waren we voor de start en finish te gast bij een hele gezellige locatie waar we in 2018 ook al eens gefinisht waren. Restaurant Uitspanning De Vroolijke Frans in het buurtschap Broek vlakbij Brummen!

“The Official Aftermovie”

Uiteraard hebben we ook dit jaar weer geprobeerd om een leuk filmpje te maken van de dag om nog even lekker te kunnen nagenieten. We hopen dat jullie het ook leuk vinden om terug te kijken. Deze keer inclusief fraaie drone beelden, gemaakt door Jeroen Hoogen.

Speciale dank aan Gerben Abbink van VPA-Nijverdal voor het monteren van de beelden en aan Bart Voogd voor de voice-over!

Het team van De Vroolijke Frans in Brummen zorgde voor een perfecte ontvangst. De deelnemers werden ontvangen met koffie en wat lekkers in de zaal van deze gezellige locatie. En de weergoden werkten deze keer gelukkig ook heel behoorlijk mee. Voorafgaand was nog behoorlijk slecht weer voorspeld, maar uiteindelijk viel dat gelukkig heel erg mee. Sterker nog, in de ochtend was af en toe zelfs een waterig zonnetje te zien en was de temperatuur goed genoeg voor een mooi dakloos ritje. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een mooie dag van te maken. Bij aankomst mochten de deelnemers zich eerst even melden bij Piet en Carola die iedereen hartelijk welkom heetten.

De start

Ook deze keer moesten we het aantal deelnemende equipes nog wel enigszins beperken als gevolg van de COVID-19 perikelen maar gelukkig konden we toch 50 equipes ontvangen in Brummen die er allemaal enorm veel zin in hadden. Dit jaar opnieuw verdeeld over een PRO-Klasse, SPORT-Klasse en TOER-Klasse. Omdat we vraag kregen naar wat meer uitdaging was vorig jaar daarom de PRO-Klasse als optie toegevoegd. De deelnemers aan de PRO- en SPORT-Klasse vertrokken vanaf 10:01 uur met telkens 1 minuut tussenpauze. De weersomstandigheden waren prima, dus het dak kon er gelijk af.

De PRO- en SPORT-Klasse kent een drietal etappes met een extra koffiepauze in verband met de ongeveer 30 kilometer langere route. De TOER-Klasse kende twee etappes. De deelnemers komen elkaar onderweg af en toe tegen en dus is het zaak voor de navigator om goed op te blijven letten en niet blind achter je voorligger aan te rijden. Want die kan zomaar in een andere klasse deelnemen.

De PRO-Klasse kende vooral meer navigatie uitdagingen dan de SPORT-Klasse. Zij werden “getrakteerd” op een foto route, een graden route, een ingetekende lijn en een zogenaamde “vissegraat”. Daarnaast was de volgorde van de bol-pijl situaties regelmatig flink door elkaar gehaald en dus was het noodzakelijk om de aandacht er goed bij te houden. De SPORT-Klasse kende alleen een route volgens het bekende bol-pijl systeem. Uiteraard in beide gevallen gecombineerd met de welbekende zoekfoto’s.

De route – Etappe 1

De PRO- en SPORT-Klasse vertrokken vanuit Brummen in Noord-Oostelijke richting via prachtige kleine landweggetjes richting de eerste meldpost. De route liep ondermeer via Zutphen, Eefde, Joppe en Kring van Dorth.

Vooral in Zutphen was de route lastig voor de deelnemers in de PRO-Klasse. De vissegraat route die daar was uitgezet leidde wel tot de nodige hoofdbrekens  voordat iedereen de juiste route had ontdekt. Via Bathmen en Dijkerhoek kwamen de deelnemers in de buurt van Holten waar je gekscherend zou kunnen spreken van een vijftal “bergetappes”. De route ging namelijk achtereenvolgens over de Holterberg, Nijverdalse Berg, Hellendoornsche Berg, Eelerberg en de Lemelerberg! Via Nijverdal kwamen de deelnemers uiteindelijk aan in Hellendoorn waar de eerste meldpost was ingericht. Deze keer weer een bijzondere locatie midden in het centrum van Hellendoorn die speciaal voor ons eerder open gegaan was. Bij Twents Steakhouse Noabers mochten de deelnemers even tot rust komen, nadat ze zich gemeld hadden bij Jenny en Fleur, met een kop koffie en wat lekkers.

Etappe 2

Vanuit Hellendoorn vertrokken de deelnemers richting Raalte. De route was weer lekker gevarieerd en ging ondermeer langs Dalmsholte, Vilsteren en Dalfsen. Een fraai en gevarieerd gebied waardoor er onderweg genoeg te zien was.

Vanaf Dalfsen liep de route via prachtige natuur naar Heino en Lierderholthuis om vervolgens door te rijden naar Raalte. Uiteindelijk komen de deelnemers daar aan bij Brasserie Hotel Inn Sallend in Raalte. Een bijzondere locatie waarnaast ook het Harley Davidson Museum te vinden is. Hier konden de deelnemers even tot rust komen en genieten van een uitstekend verzorgde lunch nadat de controlekaarten waren ingeleverd bij Peter en Ilona.

Etappe 3

Met een goed gevulde maag vertrokken alle deelnemers weer vanuit Raalte richting de Achterhoek voor de derde en laatste etappe. De route ging eerst naar Nieuw-Heeten om vervolgens via Laren en Exel richting Lochem te gaan. Opnieuw toch ook weer een heel andere omgeving en ook dat leverde weer fraaie foto’s op.

Op de weg terug richting Brummen kwamen de deelnemers onder andere door prachtige plaatsen als Kranenburg, Vorden, Wichmond, Baak en het pittoreske Bronkhorst. Ook het laatste deel van de route was erg fraai dus er bleef genoeg te zien en te beleven tot aan het eind. Bij Bronkhorst moest de IJssel worden overgestoken en dus gingen de deelnemers met het pondje naar de overkant. Vanaf hier was het nog slechts enkele minuten rijden terug naar de finish bij Restaurant Uitspanning De Vroolijke Frans in Brummen.

De Finish

Na het inleveren van de controlekaarten bij Piet en Carola werden de deelnemers ontvangen met een lekker hapje en drankje en kon gezellig na gekletst worden over alles wat onderweg is meegemaakt. Bijvoorbeeld over de vissegraat in de ochtend in Zutphen of de stortbui die enkele deelnemers toch over zich heen hadden gekregen in de middag.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor een overheerlijke verzorgde BBQ voor diegenen die dit hadden bijgeboekt. Het team van De Vroolijke Frans had het prima voor elkaar en dus werden de buikjes rijkelijk gevuld.

De prijsuitreiking

Terwijl iedereen lekker aan het nagenieten was, waren Sander en Sem bijzonder druk met het tellen van de punten om zo tot een einduitslag in de PRO- en SPORT-Klasse te komen. Toen de score opgemaakt was kon worden overgegaan tot de prijsuitreiking. Ook deze keer was het weer bijzonder spannend en waren de onderlinge verschillen erg klein. Naast de gebruikelijke bekers waren deze keer weer fraaie prijzen beschikbaar gesteld door Shop for Covers en Potvolblommen.nl & Terrasboom.nl.

En de winnaars in de PRO-Klasse zijn:

  1. Gert van de Braak & Lucia van de Braak in de Porsche 911 (991.2) Carrera 4 GTS – 2.658 pnt.
  2. Manon Hartelman & Rick Kleine in de Nissan 350Z – 2.405 pnt.
  3. Ries Hopmans & Yana Hopmans in de Burton Classic – 2.151 pnt.

De winnaars in de SPORT-Klasse zijn:

  1. Roel Kleine & Thea Kleine in de Volvo C70 T5 – 1.572 pnt.
  2. Ron Nuiten & Rita Nuiten in de BMW Z4 – 1.469 pnt.
  3. Raimond Breuker & Marco Breuker in de BMW 435i – 1.454 pnt.

Nog wel het vermelden waard is het feit dat Gerben Abbink & Gea Nieuwenhave eigenlijk de meeste punten hadden gescoord (1.625 pnt.) in de SPORT-Klasse. Maar omdat ze deel uitmaken van ons organisatieteam doen ze buiten mededinging mee. Neemt niet weg dat het een knappe prestatie was van Gerben & Gea!

Links

De volledige uitslag van het Lente Uitje vind je hier
Een selectie van de mooiste foto’s gemaakt door Luuk & Robin Hoogen vind je hier

Succes

Wat ons betreft kunnen we terugkijken op een bijzonder succesvolle dag waarop vrijwel alles, inclusief het weer, meezat. Er waren bijzondere auto’s, hele leuke en gezellige mensen, een prachtige route en mooie pauze locaties.

Wij gaan weer aan de slag met de voorbereidingen voor ons volgende evenement, het September Uitje voor Stichting SPS, en hebben er nu alweer zin in. Alle deelnemers bedankt voor jullie komst en hopelijk zien we elkaar weer bij de start van het September uitje!

Dankwoord

Als laatste wil ik graag iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het succes. Naast alle bedrijven die ons in welke vorm dan ook bijstaan doel ik dan natuurlijk vooral op alle vrijwilligers die er alles aan gedaan hebben om iedereen een leuke dag te bezorgen. In willekeurige volgorde; Sander, Sem, Hans, Robin, Luuk, Jenny, Fleur, Jeroen, Piet, Carola, Bart, Gerrit, Gerben en Gea. Jullie zijn stuk voor stuk kanjers!