Het evenement

Op zondag 23 juni 2019 werd de zevende Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans Lente Uitje voor Stichting SPS. Deze keer een extra bijzonder evenement omdat we voor het eerst de samenwerking hebben gezocht met onze vrienden van Classic Park in Boxtel die op dezelfde datum De Nationale Cabriodag organiseerden op het festivalterrein in Boxtel. Beide evenementen vulden elkaar geweldig aan en het was de hele dag gezellig druk, zowel op het terrein van Classic Park als onderweg. Brabant was deze dag voor heel even Cabrioland!

“The Official Aftermovie”

Uiteraard hebben we ook dit jaar weer geprobeerd om een leuk filmpje te maken van de dag om nog even lekker te kunnen nagenieten. We hopen dat jullie het ook leuk vinden om terug te kijken.

Het team van Olaf van Kuijlenburg en Michael Schwab zorgden voor een perfecte gastvrije ontvangst met koffie en een lekker stuk appeltaart in een speciaal voor ons ingerichte ruimte. Zoals bekend durven we inmiddels bijna “mooi weer garantie” af te geven bij onze evenementen want ook deze keer was het uitzonderlijk mooi. Nadat iedereen zich had gemeld bij Renee & Silke aan de inschrijftafel kon er dan ook heerlijk op het terras gezeten worden tot de rally van start ging.

Wat ook nieuw was dit jaar is het goede doel dat we hebben uitgekozen voor het Lente Uitje. Deze keer gaat een deel van de opbrengst naar de Stichting Patiëntenwelzijn Slokdarmkanker. Lees hier meer over deze stichting. Een doel waar we ons voor een langere periode aan hebben gecommiteerd.

De start

Deze keer mochten we maarliefst 103 equipes verwelkomen bij de start, opgedeeld in een Sport- en Toerklasse. De deelnemers aan de Sportklasse vertrokken vanaf 10:01 uur met telkens 1 minuut tussenpauze. De auto’s reden langs het terras wat mooie plaatjes opleverde.

De Sportklasse heeft drie etappes met een extra koffiepauze in verband met de ongeveer 40 kilometer langere route. De Toerklasse kent twee etappes. Voor het eerst hebben we voor beide klasses een compleet andere route gemaakt. De Sportklasse had dan ook een geheel andere lunchlocatie dan de Toerklasse rijders die weer terug in Boxtel kwamen voor een lunchbuffet.

De route – Etappe 1

De Sportklasse vertrok vanuit Boxtel richting Vught door het mooie buitengebied. Hier hadden we zelfs nog wat leuke onverharde stukjes gevonden. Via Cromvoirt ging het langs de Helvoirtsche Heide richting Udenhout en Loon op Zand.

Daarna werd een lus gereden die langs De Efteling leidde waar diverse equipes wat moeite bleken te hebben met de onlangs verlegde rijbaan rondom het hotel. Uiteindelijk kwam iedereen aan bij de eerste meldpost, Partycentrum ’t Maoske in De Moer, waar Jenny en Fleur de deelnemers opwachtten en er even tijd was voor een bakkie koffie.

Etappe 2

Vanuit De Moer vertrokken de deelnemers richting Waspik. Vanaf hier werd het landschap weer totaal anders want de route liep nu grotendeels langs de Maas. De volgende trekpleister is het prachtige historische vestingstadje Heusden.

Via onder andere Bokhoven en Empel kwamen de deelnemers uiteindelijk uit bij de lunchlocatie, Restaurant De Blauwe Sluis in Gewande, die schitterend aan de dijk gelegen was waardoor er ook lekker van een mooi uitzicht genoten kon worden vanaf het terras dat volledig voor Cabrio Fans gereserveerd was. Nadat de controlekaart was ingeleverd bij Ilona en Hans kon worden genoten van een geslaagde lunch.

Etappe 3

Vanaf Gewande liep de route nog een stukje langs het water om vanaf ’t Wild weer landinwaarts te keren. De route liep ondermeer langs Nuland, Vinkel, Maliskamp, Den Dungen, Maaskantje richting Schijndel.

Voordat we terug gingen naar Boxtel werd nog een zuidelijke lus gereden via Lennisheuvel door een mooi natuurgebied en langs de Oisterwijkse Bossen en Vennen richting Oisterwijk. Vanaf hier liep de route terug naar de finish bij Classic Park in Boxtel.

De finish

Hier werden de deelnemers ontvangen met een lekker hapje en drankje en kon gezellig nagekletst worden over alles wat onderweg is meegemaakt.

Na de prijsuitreiking stond er ook nog eens een heerlijk buffet klaar voor diegenen die dit hadden bijgeboekt. Uiteraard was er ook nog gelegenheid om even binnen te kijken bij Classic Park en te genieten van de indrukwekkende collecties klassiekers. En vanzelfsprekend stonden er meerdere fraaie cabrio’s tussen.

De prijsuitreiking

Terwijl iedereen lekker aan het nagenieten was, waren Sander en Sem bijzonder druk met het tellen van de punten om zo tot een einduitslag in de Sportklasse te komen. Toen de score was opgemaakt kon worden overgegaan tot de prijsuitreiking. Ook deze keer was het weer bijzonder spannend en waren de onderlinge verschillen erg klein. Voor de bekers werden uitgereikt werd eerst het woord gegeven aan Rien Willems, oprichter van de Stichting Patiëntenwelzijn Slokdarmkanker die een indrukwekkend verhaal vertelde over het ontstaan van de stichting. Daarna was het dan toch echt tijd voor de uitslag!

En de winnaars zijn:

  1. Robert Kleine & Jeannet Kleine in de Renault Mégane – 2.004 pnt.
  2. Peter Hopmans & Gilles Hopmans in de Burton Sport – 1.879 pnt.
  3. Ries Hopmans & Yana Hopmans in de Burton Classic – 1.727 pnt.

De winnaars kregen naast de bekers en de inmiddels beroemde lente uitjes ook nog eens een fraai pakket met professionele Xeon poetsmiddelen om de bolide weer helemaal fris te maken. Deze prijzen waren spontaan ter beschikking gesteld door Piet Boere van Pica Car Cleaning & Detailing uit Alphen a/d Rijn. Dank daarvoor!

Links

De volledige uitslag van het Lente Uitje vind je hier
Een selectie van de mooiste foto’s gemaakt door Luuk & Robin Hoogen (Sportklasse) en Minko & Miranda (Toerklasse) vind je hier

Succes

Wat ons betreft kunnen we terugkijken op een bijzonder succesvolle dag waarop vrijwel alles meezat. Er waren bijzondere auto’s, hele leuke en gezellige mensen, een prachtige route en ongekend mooi weer. Daarbij was de samenwerking met Classic Park geweldig en zonder twijfel voor herhaling vatbaar.

Wij gaan weer aan de slag met de voorbereidingen voor ons volgende evenement, het September Uitje voor de St. STOP Hersentumoren op zondag 29 september 2019 en hebben er nu alweer zin in. Alle deelnemers bedankt voor jullie komst en hopelijk zien we elkaar weer bij de start van het September Uitje!

Dankwoord

Als laatste wil ik graag iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het succes. Naast alle bedrijven die ons in welke vorm dan ook bijstaan doel ik dan natuurlijk vooral op alle vrijwilligers die er alles aan gedaan hebben om iedereen een leuke dag te bezorgen. In willekeurige volgorde; Sander, Sem, Robin, Luuk, Jenny, Fleur, Silke, Renee, Ilona, Hans, Minko, Miranda en Olaf. Jullie zijn stuk voor stuk kanjers!

Toerklasse

Sportklasse