Het evenement

Op zondag 6 mei 2018 werd de vijfde Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans Lente Uitje.

 

Ook deze keer was de start van de rit bij onze vrienden van Cabrio Styling & Supply in Apeldoorn waar we weer uiterst gastvrij werden ontvangen door het team van Cabrio Styling & Supply. Waar het vorig jaar nog flink mistig was bij de start waren de weergoden ons dit jaar nóg gunstiger gezind. De hemel was werkelijk strakblauw en de temperatuur was al snel aangenaam.

De start

Deze keer stonden maarliefst 51 equipes aan de start waardoor het gezellig druk was in Apeldoorn.

De eerste equipe ging om 10:01 uur van start en vanwege het forse startveld was besloten om deze keer twee  auto’s per minuut te laten starten om daarmee te voorkomen dat de groep te ver uit elkaar ging rijden. De deelnemers gaan onderweg voor een rit die verdeeld is over drie etappes met daarin een korte stop voor een kop koffie en een uitgebreide lunchpauze. De totale lengte van deze tocht was bijna 200 kilometer.

De route – Etappe 1

Vanaf de start in Apeldoorn vertrokken de deelnemers richting de IJssel om bij Deventer het water over te steken. De route ging vervolgens door een prachtig natuurgebied langs pittoreske dorpjes als Epse en Joppe en er waren behoorlijk wat stukjes onverharde weg in de route gestopt. Vanaf dit bosrijke gebied reden de deelnemers richting de koffiepauze en die was deze keer bij Restaurant De Koerkamp in het landelijk gelegen Lettele.

Etappe 2

Na de korte stop in Lettele gingen de deelnemers richting Twente. De route liep dwars door een van de fraaiste natuurgebieden van Nederland, de Sallandse Heuvelrug. De Holterberg werd beklommen en dat was met deze weersomstandigheden erg mooi om te doen. Prachtige vergezichten en bijzonder natuurschoon.

Na de afdaling ging de route weer richting Gelderland om uit te komen bij de lunchlocatie. Die was deze keer in het Gelderse Laren waar een lunchbuffet voor de deelnemers klaarstond bij Restaurant Stegeman Laren.

De pauze was een klein uurtje waardoor de deelnemers ruim de tijd hadden om lekker rustig te lunchen en daarnaast nog even gezellig de eerste ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers in een ontspannen sfeertje.

Etappe 3

Nadat de buikjes gevuld waren kon men vertrekken voor de 3e etappe. Vanuit Laren liep de route door de mooie Achterhoek.

Dit leverde weer een heel ander landschap op en we hadden weer fraaie wegen gevonden om de deelnemers  doorheen te loodsen. Ze moesten nog even flink aan de bak om de nodige zoekfoto’s te vinden om zo te bepalen wie uiteindelijk met de prijzen aan de haal kon gaan. Via onder andere Eefde, Vorden en Zelhem kwamen de deelnemers uiteindelijk aan de finish in het historische Doesburg waar we weer ontvangen werden bij Mensperience Store Only for Men.

De finish

Eenmaal aangekomen in Doesburg konden de deelnemers nog even lekker nagenieten van de heerlijke dag onder het genot van een hapje en een drankje terwijl de organisatie aan de slag ging met de puntentelling. De weersomstandigheden waren nog altijd top dus de sfeer zat er lekker in op het terras. Onze fotograaf ontdekte ook nog even hoeveel moeite Dick & Mike Laurense hadden gedaan om stijlvol aan de start te verschijnen. Hun BMW Z3 was namelijk voorzien van fraaie stickers met afbeeldingen van Lente Uitjes. Leuk gedaan mannen!!

Het kostte wel even tijd door het forse aantal deelnemers, maar uiteindelijk konden we overgaan tot een prijsuitreiking.

De winnaars

Een aantal winnaars van eerdere edities konden er deze keer niet bij zijn en daardoor was het extra spannend wie er deze keer met de prijzen vandoor zou gaan. De puntentelling liet echter toch wel een duidelijk en overtuigende winnaar zien! De bekers werden wederom uitgereikt door Anne Bakker.

En de winnaars zijn:

  1. Manon Hartelman & Rick Kleine in de Renault 19 1.8 16V met 1.875 punten.
  2. Peter & Gilles Hopmans in de Burton Sport met 1.644 punten.
  3. Robert & Jeannet Kleine in de Renault Mégane 2.0 met 1.554 punten.

Naast deze winnaars gaat toch ook wel een bijzondere vermelding uit naar een duo nieuwkomers. De dames Juul & Jitske Huberts in de BMW Z3 waren namelijk de enigen die het presteerden om de hele dag keurig volgens het tijdschema te rijden. En daarmee waren ze de enige equipe die gedurende de dag geen tijdstraffen hadden opgelopen en dat was een prestatie van formaat. Juul & Jitske kwamen daarmee op 1.550 punten en kwamen dus maar nét 4 puntjes tekort om een beker te scoren!

Succes

Al met al was het weer een zeer gedenkwaardige dag met bijzonder mooie auto’s, hele leuke en gezellige mensen, een fraaie route en fantastisch weer. Veel meer hadden we niet kunnen wensen, toch? Dat betekent voor ons dat het Lente Uitje 2018 een groot succes was en dat we weer vol energie aan de slag gaan met de voorbereidingen voor de volgende toerrit, het September Uitje 2018. Deze rit zal plaatsvinden op zondag 30 september en de inschrijving is inmiddels geopend! Ook dit jaar zal de opbrengst van deze rit ten goede komen aan de Stichting STOP Hersentumoren en dus hopen we jullie allemaal weer aan de start te mogen zien. Bedankt voor jullie komst en hopelijk tot 30 september!

De volledige uitslag van het Lente Uitje vind je hier
Een selectie van de mooiste foto’s gemaakt door Robin & Luuk Hoogen vind je hier