Het evenement

Op zondag 1 mei 2016 werd de tweede Cabrio Fans Toerrally georganiseerd onder de naam Cabrio Fans Lente Uitje voor St. STOP Hersentumoren.

Deze rit kende wederom het historische Doesburg als start- en finishlocatie waarbij we te gast waren bij Mensperience Store Only for Men. De opbrengst van deze rit ging na aftrek van kosten naar een goed doel. De Stichting STOP Hersentumoren.

Even leek het erop dat de weergoden ons in de steek gingen laten maar uitgerekend op zondag konden we één van de eerste mooie lentedagen noteren en dus konden de 52 deelnemende equipes dakloos van de rit gaan genieten.

De route

De deelnemers waren vandaag onderverdeeld in twee groepen. Om 10:00 uur vertrokken de eerste deelnemers in de Sportklasse richting de eerste meldpost in Silvolde. Vanaf 11:00 uur gingen de deelnemers in de Toerklasse van start met een enigszins kortere maar zeker niet minder mooie route. Beide routes kwamen vervolgens voor de lunch weer bij elkaar in Winterswijk waar een goede lunch geserveerd werd bij restaurant Wok Wamelink dat speciaal voor de gelegenheid voor ons geopend werd. Dit leverde prachtige plaatjes op het parkeerterrein op waar de 52 cabrio’s stonden opgesteld.

Na de lunch vertrekken de deelnemers via een fraaie route terug richting Doesburg. Onderweg viel er genoeg te zien, zoals de kastelen in Ruurlo, Vorden, Wichmond en Baak. Het laatste deel van de route verschilde enigszins per klasse en de Sportklasse ging daarbij ook nog even door het pittoreske Bronckhorst voor de deelnemers weer aankwamen bij Mensperience Store Only for Men. Daar werd iedereen weer opgewacht door de medewerkers van Only for Men die iedereen van een hapje en een drankje voorzagen, terwijl de organisatie aan de slag kon met de puntentelling ten behoeve van het eindklassement. Voor de deelnemers van de Sportklasse stonden er immers nog een paar bekers te glimmen.

De prijswinnaars

De route van de Sportklasse was opgezet volgens het zogenaamde “bol-pijl”-systeem en kende daarnaast enkele zoekopdrachten in de vorm van zoekfoto’s waarmee de deelnemers punten konden scoren. Daarnaast was iedereen voorzien van een tijdschema waarin men geacht werd de route af te leggen. Te vroeg of te laat aankomen bij een meldpost leverde als gevolg hiervan strafpunten op. Het meedoen aan dit competitie element was volledig vrijblijvend maar al snel bleek dat menig deelnemer steeds fanatieker begon te worden! De scores brachten een eindklassement met een duidelijke winnaar.

De beker voor de eerste prijs in de Sportklasse en het toepasselijke bosje lente-uitjes gingen daarmee naar de equipe van Tim & Rijanne Rietveld in hun splinternieuwe Mini Cooper Cabrio! De tweede prijs ging naar een equipe die daar duidelijk niet op gerekend had. De bekers en de lente-uitjes werden enthousiast in ontvangst genomen door Rob & Francien Tolsma in hun Saab 9-3. De derde en laatste prijswinnaar was eveneens een gedenkwaardige. De equipe bestaande uit Ries Hopmans en zijn nog zeer jonge, maar bloed fanatieke dochter Yana in hun Burton Classic.

Succes

Al met al was het een zeer gedenkwaardige dag met bijzonder mooie auto’s, hele leuke mensen, een fraaie route en lekker weer. Veel meer hadden we niet kunnen wensen, toch? Dat we daarbij ook nog eens ruim € 3.000,- op hebben weten te halen voor de St. STOP Hersentumoren maakt het helemaal af. Dat betekent voor ons dat het Lente Uitje 2016 een succes was en dat we weer vol energie aan de slag gaan met de voorbereidingen van de volgende toerrit. Hou de kalender dus goed in de gaten en zet zondag 25 september maar vast met potlood op je eigen kalender. We hopen jullie een volgende keer allemaal weer aan de start te zien. Bedankt voor jullie komst en hopelijk tot gauw.

De volledige uitslag van het Lente Uitje 2016 vind je hier.
Een selectie van de mooiste foto’s gemaakt door Hans Wieten vind je hier.